Наслідки негоди в Україні: знеструмлені 174 населені пункти, але розблокована траса Київ-Одеса

Найскладніша ситуація в Одеській області.

Внаслідок негоди в Україні залишаються знеструмленими 174 населені пункти у трьох областях.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій станом на 21 годину 21 січня.

Заблоковані траси та знеструмлені міста: Україна виявилась неготовою до зимових снігопадів

Заблоковані траси та знеструмлені міста: Україна виявилась неготовою до зимових снігопадів

Найбільше людей сидять без світла в Одеській області: там знеструмлені 126 населених пунктів. На Черкащині без електроенергії 44 населені пункти, на Донеччині – чотири.

У місті Вилкове на Одещині продовжуються відновлювальні роботи. Для енергозабезпечення насосної станції та міської лікарні залучено дві пересувні електростанції. Місто повністю забезпечено водопостачанням і частково – теплопостачанням. У міській лікарні облаштовано пункт обігріву.

Тим часом рятувальники повністю розблокували рух транспорту трасою Київ-Одеса. Місцями виникає тимчасове уповільнення руху, пов’язане з ожеледицею. На автодорозі в межах Черкаської та Кіровоградської областей виставлено 12 постів з автомобілями підвищеної прохідності ДСНС. Вони надають допомогу в буксируванні транспортних засобів

З 9 ранку неділі рятувальники ДСНС відбуксирували 86 одиниць техніки та надали допомогу 138 особам.

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, проягом 21-23 січня у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій, Луганській областях очікується суттєве ускладнення погодних умов. Так, очікуються сильні опади у вигляді мокрого снігу, а на узбережжі Чорного та Азовського морів - переважно дощу. Крім того, жителів вказаних регіонів попередили про налипання мокрого снігу та ожеледь на дротах і деревах, на дорогах. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація