Наступ Росії на Суми і область: у ДПСУ розповіли про загрозу

Наступ Росії на Суми і область: у ДПСУ розповіли про загрозу

Російський окупант. / Фото: Associated Press

Росіяни намагаються розтягнути українські Сили оборони.

Наразі російські війська не мають достатньо сил - ні в особовому складі, ні в техніці, аби просунутися вглиб української території. Зокрема, у напрямку Сумської області.

Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

"Навіть попри те, що в росіян недостатньо потужностей, щоб зайти далеко вглиб території нашої держави, але для розтягнення Сил оборони України і сіяння паніки, вони можуть створити те саме, як по напрямку Харківської області, і по Сумській. Ми маємо бути готові до розвитку будь-якої ситуації, зважаючи, що лінія кордону з РФ в межах Сумської області досить протяжна - понад 560 км", - каже Демченко.

Попри це, наголошує представник ДПСУ, варто "бути готовими до розвитку будь-якої ситуації на будь-якому напрямку". Зокрема, і в напрямку міста Суми.

Ворог може розгорнути таку ж операцію, як у Харківській області - у напрямку населеного пункту Липці та міста Вовчанськ, каже Демченко. За його словами, мета ворога може полягати у тому, щоб продовжувати розтягувати українські Сили оборони "на ті напрямки, де вони створять зони, де будуть вести бойові дії більш повноцінно".

"Вони можуть створити таке саме, як по напрямку Харківської області, і по Сумській. Ми маємо бути готовими до будь-якої ситуації", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше Андрій Демченко заявляв, що Росія зосередила на Сумському напрямку певні сили. Втім, їх недостатньо для удару стратегічного рівня. Представник ДПСУ називає непростою ситуація на кордоні.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація