Найбільший чеський залізничний оператор подав заявку на запуск маршруту до України

Найбільший чеський залізничний оператор подав заявку на запуск маршруту до України

Салон одного з поїздів наземного лоукоста RegioJet / Фото: RegioJet

Поїзди можуть курсувати з Праги до Львівської області.

Найбільший приватний залізничний перевізник Чехії RegioJet планує цьогоріч влітку відкрити маршрут між Прагою та станцією Мостиська-2 у Львівській області.

Про це повідомляє видання Rynek kolejowy.

Зазначається, що наприкінці 2019 року оператор подав заявку до Адміністрації залізничного транспорту Польщі (UTK) щодо можливості запуску своїх потягів за маршрутом Прага - Перемишль - Медика (на кордоні з Україною).

Компанія має намір почати пасажирські перевезення з Праги через Пардубіце, Острави, Богумін (Чехія), Краків, Жешув, Перемишль, Медика (Польща) до станції Мостиська 2, що у Львівській області.

"Ми підтверджуємо, що цей запит був отриманий. Зараз він перевіряється з точки зору повноти та відповідності вимогам положень про надання так званого відкритого доступу. Цілком можливо, що перевізник буде викликаний для усунення формальних недоліків. Оператор вказав в заявці, що він хотів б здійснювати перевезення за маршрутом Мостиська-Прага з 14 червня 2020 року ", - сказав прессекретар Адміністрації залізничного транспорту Польщі Томаш Франківськи.

Своєю чергою в RegioJet обіцяють запропонувати комфортні умови подорожі за ціною, яка буде конкурентоспроможною порівняно з автобусними перевезеннями і бюджетними авіакомпаніями.

Нагадаємо, оператор ще влітку минулого року заявляв про бажання відкрити залізничне сполучення "Прага-Мостиська 2". Поїзд сформують з 8-12 спальних вагонів на 400-600 місць. Із Праги він відходитимео 22:10 і прибуватиме на українську прикордонну станцію Мостиська-2 о 9:30.

Уряд планує передати залізничні вокзали у тимчасову експлуатацію, щоб зробити їх прибутковими

Уряд планує передати залізничні вокзали у тимчасову експлуатацію, щоб зробити їх прибутковими

Повʼязані теми:

Наступна публікація