Найдивніші вакансії під Новий рік: кого шукають роботодавці

Найдивніші вакансії під Новий рік: кого шукають роботодавці

Фото: Eric J. Schmitt-Matzen facebook

Сезонна робота на свята є дуже різноманітна

В Україні почався справжній передноворічний хіт-парад вакансій. Шукають працівників для нарізки хамонів та сирів, продавців ялинок та Дідів Морозів зі Снігурками. Про нові вакансії розповіли в ефірі "Сніданку з 1+1".

Владислав за освітою юрист, але знайти роботу за фахом, та ще й щоб на життя вистачало, поки не може. Порятунком стала тимчасова робота фасувальника – за неї платять вдвічі більше ніж юристу без досвіду. "У цьому році, влітку, закінчив магістратуру, зараз поки шукаю основну роботу. А треба чимось займатися, бо вдома від неробства сидіти - це не цікаво", - розповідає Владислав.

Також зараз шукають працівників м`ясних відділів у супермаркетах. Наприклад, потрібен працівник, який нарізатиме хамон (кортадор). Проте, це небезпечна робота, бо можна відрізати пальці.

За словами HR продуктової мережі магазинів Олени Мірошниченко, 20% сезонного персоналу складають комплектувальники, наріжчики хамонів та сирів, які допомагають обслуговувати магазин.

Якщо ви маєте творчий потенціал, можна піти у Снігурки чи Діда Мороза. Але їх зіграти можуть не всі. Казкова онука має бути не вищою ніж 1,75 см, а от низького дідуся на святі бачити не хочуть. Інколи клієнти мають екстравагантні забаганки. Наприклад, власниця івент-агентства Ілона Строна колись шукала Діда Мороза у костюмі хот-дога. "Спочатку треба уявити цього Діда Мороза у вигляді хот-дога. Та ще й спробувати пошити такий костюм. І знайти людину, яка захоче бути всередині цього костюму", - розповідає вона.

Продавцем ялинок не беруть дівчат. Власник "святкового бізнесу" жаліє їх, бо це робота на холоді.

HR-експерт Тетяна Пашкіна обіцяє, що до Нового року вакансії ще будуть. "Ближче до Нового року у нас ще будуть вакансії на новорічні ярмарки, наші годувальники, як я кажу. Це бариста, це глінтвейни, це продаж сувенірів, пряників, солодощів", - зазначає жінка. Тому, якщо шукаєте підробіток до Новорічних свят – варто починати гортати оголошення вже зараз, і тримати руку на пульсі. 

Канал Russia Today зняв відео, в якому Дід Мороз бере в заручники Санта Клауса

Канал Russia Today зняв відео, в якому Дід Мороз бере в заручники Санта Клауса

Повʼязані теми:

Наступна публікація