"Посилено всі види розвідки": Наєв розповів, чи є наразі загроза вторгнення РФ до Херсонської області

"Посилено всі види розвідки": Наєв розповів, чи є наразі загроза вторгнення РФ до Херсонської області

Фото: Право на владу

Командувач ОС повідомив, що підрозділи Збройних сил РФ перебувають в пунктах постійної дислокації.

Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв повідомив, що невелика кількість підрозділів Збройних сил РФ перебувають уздовж адміністративної межі між Херсонською областю і Автономною Республікою Крим, однак на цей час безпосередніх загроз щодо наступу немає.

Про це він заявив в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" на 1+1. 

"Стан справ на таврійському напрямку такий, що Збройними силами України посилено всі види розвідки. Також в посиленому режимі ведеться розвідка всіма органами України, які мають на це повноваження. Щоденно здобуваються відомості про Збройні сили Російської Федерації на півострові, на тимчасово окупованій території, і надаються керівництву ЗСУ. Вони аналізуються, чітко відстежується стан, положення тих підрозділів, які перебувають на тимчасово окупованій території в Криму, дії щодо нашого Північно-кримського каналу", - зазначив командувач ОС.

За його словами, повністю відстежується ситуація щодо можливості перекидання додаткових сил і засобів на півострів з територіальної частини Російської Федерації.

"Зазначений стан, положення щодо ворога таке, що наразі ворог не підготував наступальний удар... Його підрозділи перебувають в пунктах постійної дислокації. Уздовж адміністративної межі між Херсонською областю і Автономною Республікою Крим перебуває невелика кількість підрозділів Збройних сил РФ, які виконують завдання щодо спостереження за нашим угрупованням ЗСУ", - зауважив Наєв.

За його словами, наразі безпосередніх загроз щодо наступу Збройних сил РФ на Херсонську область "не виявлено і не встановлено".

Сергій Наєв про стан справ на Таврійському напрямку

Сергій Наєв про стан справ на Таврійському напрямку

Нагадаємо, що колишній командувач Збройними силами США в Європі генерал Бен Ходжес переконаний, що Росія, яка перетворила окупований Крим в потужну військову базу, через брак води на півострові, може вторгнутися в Херсонську область України, використавши навчання, які відбуватимуться у вересні.

За словами так званого "очільника" анексованого півострова Сергія Аксенова, 2020 рік став найбільш посушливим за 150 років. Лише за останній місяць наповнюваність водосховищ Криму знизилася на 7,1 мільйона кубометрів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація