Наєв розповів про кілька сценаріїв можливого вторгнення Росії до України

Наєв розповів про кілька сценаріїв можливого вторгнення Росії до України

Фото: Сайт президента України

Командувач Об'єднаних сил запевнив, що безпосередніх загроз агресії щодо можливого нападу РФ на Херсонську область нині не спостерігається.

Українські військові розглядають кілька можливих сценаріїв вторгнення Росії до України на різних частинах кордону, навіть одночасно.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" розповів командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв.

"Збройними силами України розглядаються декілька сценаріїв на всьому периметру державного кордону з Російською Федерацією, а також тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей, і Автономної Республіки Крим. Ми розглядаємо дії, коли така загроза буде з декількох напрямків одночасно. Відповідні органи військового управління ЗСУ, зокрема і Командування Об'єднаних Сил ЗСУ, яке я очолюю, ми постійно готуємося до адекватних дій у відповідь", - сказав Наєв.

Командувач Об'єднаних сил зазначив, що "наше завдання – стримати агресора, а у випадку переходу його до відкритої агресії – відбити наступ і не дати ступити ворожому чоботу на українську землю. Ми все робимо для того, щоби наші дії були ефективні, якісно підготовлені. На цей час безпосередніх загроз агресії з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим відносно Херсонської області України тих об'єктів і того угруповання, які перебувають на цій території, ЗСУ не встановлено".

Сергій Наєв про сценарії на всьому кордоні з РФ та окупованими територіями

Сергій Наєв про сценарії на всьому кордоні з РФ та окупованими територіями

Наєв також повідомив, що невелика кількість підрозділів Збройних сил РФ перебувають уздовж адміністративної межі між Херсонською областю і Автономною Республікою Крим, однак на цей час безпосередніх загроз щодо наступу немає.

Повʼязані теми:

Наступна публікація