Найменші українські школярі навчатимуться без оцінок

Найменші українські школярі навчатимуться без оцінок

Без оцінок навчатимуться п'ятикласники та другокласники

Дітей не хочуть засмучувати.

Життя без оцінок розпочинається в українських школах. Для молодших класів освітяни готують заміну балам із творчих предметів. А другі та п'яті класи такий перепочинок матимуть аж півроку навчання, — йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Табу на оцінки для найменших школярів незабаром в Україні стане нормою. Усе роблять задля того, аби такі оцінки як двійки і трійки не засмучували дітей передчасно.

Рекомендація Міносвіти не ставити оцінок у першому класі з цього року в Україні є вимогою. Бо і досі обійтись без них були готові не всі школи, а надто не всі батьки.

У Міністерстві освіти початковим класам уже зараз готують альтернативу балам з малювання, фізкультури, музики на всі 4 роки навчання.

Міністр освіти Дмитро Табачник каже, що це — не новація, а надолуження відставання. Мовляв, кращі європейські школи давно відмовились від оцінок в початковій школі. Каже, що оцінки для дітей таки будуть, але не у балах, а вони будуть ґрунтуватись на самооцінці і словесній підтримці вчителя.

Українських освітян надихнув приклад британських шкіл, які відмовились від цифрових оцінок аж до 5 класу і знання у школярів покращились. Головне у навчанні без балів — самооцінка. Ініціативу Міносвіти підтримали усі психологи, проте не зрозуміли чимало батьків, які вважають, що із основних предметів оцінки необхідні.

Цьогоріч у школах не ставитимуть оцінок перші півроку другому та п'ятому класам, аби дати час адаптуватись дітям, які навчаються за новим стандартом. Вчителі кажуть, що погані оцінки спонукають дітей не ходити до школи і плакати вдома.

Тим часом, малюки, які ще не знають, що таке оцінки, вже готують для них щоденники.

Нагадаємо, що на Черкащині закрили школу і покинули напризволяще вчителів

Кореспондент ТСН Світлана Березівська.

В українських школах починається життя без оцінок

В українських школах починається життя без оцінок

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація