Наймолодшим сільським головою в Україні виявився 22-річний студент

Наймолодшим сільським головою в Україні виявився 22-річний студент

Кухаренко навчається у Черкаському національному університеті за фахом "архівознавство" / Фото: Громадське. Черкаси

На виборах він отримав 80% голосів.    

У Черкаській області головою села Подільське Золотоніського району став 22-річний студент Артем Кухаренко, який отримав 80% голосів виборців. Про це повідомляє Громадське.Черкаси.

"Я народився в селі Подільському. Навчаюся у Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького в інституті історії та філософії за спеціальністю "архівознавство". Подав кандидатуру на голову сільської ради. Я вірив у свої шанси, але ближче до виборів мені було важко усвідомити те, що я беру на себе таку відповідальність. Також не знав, що мені робити з навчанням, але дізнався, що можна навчатися й одночасно виконувати свої посадові обов'язки", - розповів хлопець. 

За його словами, найбільшою проблемою в селі є дорога. Також, зазначає він, у селі є проблема з освітленням.

"По селу є два ліхтарі, які люди самі встановили. У багатьох селах, які менші за Подільське, вже є освітлення. Але для того, щоб я міг щось зараз пообіцяти, мені потрібно увійти в курс справ", − зазначив Кухаренко.

Колишній голова сільради Олексій Бахмач стверджує, що у студента по суті не було конкурентів, тому Артему було легко боротися за посаду сільського голови.

"Якби я залишився, то йому було б, звісно, важко боротися за цю посаду. Але я вважаю, що молодим треба давати дорогу. Щоправда, Артем трохи амбіційний, багато обіцяє, не оглядається назад. А те, що обіцяє, то й виконувати доведеться. Будемо сподіватися, що в нього все вийде", − сказав Бахмач.

Новообраний сільський голова розповів, що хоче повернути молодь до села, і саме через це він не тікає до міста у пошуках кращого життя.

"Я спробую перейняти успішний досвід інших сіл. Мені дуже хочеться, щоб моє село не перетворилося у якийсь хутір, а щоб воно жило. Щоб ввечері дітки тут гралися, молодь відпочивала, люди закохувалися та одружувалися. 
Моя мрія – відбудувати старий гуртожиток. Він зараз у поганому стані. Там зараз живе одна жіночка з сім'єю. Я дуже хочу відновити його, але сам я нічого не зроблю. Якщо є в людей бажання, щоб їхнє село жило – воно буде жити. Я зроблю все, що в моїх силах, а час покаже", − додав Кухаренко.

Нагадаємо, у Миколаєві, де в неділю, 15 жовтня, відбудеться другий тур виборів мера, місцевих жителів, які зроблять селфі на виборчій дільниці, заклади харчування обіцяють пригостити кавою, млинцями і штруделемА користувач Сергій Дяченко в одній із груп у Facebook закликає прийти на вибори і викласти селфі з дільниці, щоб отримати квадрокоптер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація