Найєма виписали з лікарні після побиття

Найєма виписали з лікарні після побиття

Фото: Право на владу

Вже завтра депутат планує вийти на роботу до парламенту.

Народного депутата Мустафу Найєма виписали з лікарні після побиття, яке сталося після конфлікту на дорозі в центрі Києва 30 квітня.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Виписали з лікарні, зняли всі шини, прути, гумки та інші пристосування. Дякую всім за підтримку, гумор і окремо за те, що не посміли жаліти", - заявив Найєм.

Выписали из больницы, сняли все шины, прутья, резинки и прочие приспособления. Спасибо всем за поддержку, юмор и...

Опубліковано Mustafa Nayyem 23 травня 2018 р.

Він також висловив подяку всім близьким, які постійно підтримували його, поки він перебував у лікарні. Нардеп підкреслив, що не прагне помсти та не вважає судову справу проти його кривдників "справою" всього життя, однак зам’яти її він теж не дасть.

"Я і мої адвокати ретельно стежимо за ходом розслідування і будемо регулярно публічно інформувати про його результати. Сам я готуюся до слідчого експерименту, ми будемо подавати цивільний позов і готуватися до відкритого судового процесу", - зазначив Найєм.

За його словами, Азербайджан відмовляється видавати Україні підозрюваного у побитті нардепа через те, що Київ раніше не видавав Баку азербайджанських опозиціонерів.

"За добу мовний апарат повинен відновитися, завтра вже планую вийти на роботу і проголосувати за Антикорупційний суд", - додав наостанок депутат.

Нагадаємо, напад на Найєма стався 30 квітня, біля Бесарабського ринку в центрі Києва. Нардеп рухався власним автомобілем у напрямку Бессарабської площі. На дорозі його підрізав "Мерседес", почалася сварка. У цей момент до них під'їхав автомобіль BMW. Під час конфлікту один із незнайомців вдарив Найєма в щелепу.

З'явилося нове відео побиття депутата Мустафи Найєма

З'явилося нове відео побиття депутата Мустафи Найєма

Зловмисники з місця події зникли. Для розшуку автомобілів правоохоронці ввели план "Перехоплення". Трьох затримали одразу. За декілька днів в Азербайджані схопили чоловіка, підозрюваного у побитті Найєма - Магомеда-Аміна Саітова.

У Азербайджані затримали четвертого нападника на депутата Мустафу Найєма

У Азербайджані затримали четвертого нападника на депутата Мустафу Найєма

Слідчий відділ Шевченківського управління поліції Києва розпочав кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі. Згодом, після проходження Найємом огляду у лікарні, у нього встановили тілесні ушкодження, поліція відкрила додаткове кримінальне провадження за статтею "Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження". 

Раніше ЗМІ повідомили, що Магомеда-Аміна Саітова нібито відпустили "через відсутність відповідних документів з української сторони". За словами адвоката підозрюваного у побитті Найєма, ховатися Саітов не збирається, але йому буде складно виїхати з Азербайджану до завершення екстрадиційної процедури.

Нові подробиці ДТП з Мустафою Найємом

Нові подробиці ДТП з Мустафою Найємом

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація