Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин
Назвали обов’язковий продукт для підвищення імунітету

З настанням холодів, імунітет людини знижується, стає складніше протистояти вірусним та інфекційним хворобам.

З приходом холодів, імунітет людини знижується, стає складніше протистояти вірусним та інфекційним хворобам. Щоб забезпечити захист імунної системи, фахівці радять більш грамотно підійти до харчування, зробити його збалансованим. А замість придбання дорогих полівітамінних комплексів переглянути свій раціон та включити до нього натуральні продукти, багаті вітамінами і мінералами. Одним з рекордсменів по їх вмісту є червона ікра лососевих риб.  

Лососева ікра – дуже цінний продукт за своїм складом. Приблизно 30% її складає високоцінний білок, що легко засвоюється організмом. Це значно більше, ніж в інших продуктах харчування. А білки потрібні для синтезу захисних факторів імунної системи – імуноглобулінів, інтерферону. А ще червона ікра  багата вітамінами, мінералами, а також кислотами Омега-3, що не виробляються людським організмом.

Икра_реклама

В холодну пору року особливо хвилює здоров’я дітей і підлітків. До того ж, дітям потрібно справлятись із навантаженнями у школі. Лікар сімейної медицини клініки "Оксфорд Медікал, кандидат медичних наук, Ліляна Бардах радить включити до дитячого раціону червону ікру. "Червона ікра містить поліненасичені жирні кислоти, йод та магній, котрі необхідні для здорової роботи щитовидної залози, нервової системи та обмінних процесів в цілому,  також вона багата вітамінами групи А, Е, В і лецитином. Це головні складові здоров’я, енергійності, гармонійного розвитку дітей та підлітків. Також даний продукт має загальнозміцнюючі властивості, стимулює діяльність мозку, покращую зір, кровообіг і в цілому підвищує імунітет. Регулярне споживання цього продукту допомагає краще переносити розумові та нервові навантаження", - говорить експерт.

Імунологи дійшли висновку, що зимою та восени потрібно споживати їжу, багату селеном. Цей мікроелемент сприяє утворенню антивірусних клітин в крові і тим самим зміцнює імунітет, а в найбільшій кількості він присутній у морській рибі та червоній ікрі.

Дієтологи рекомендують споживати лососеву ікру кожного дня. По 15-20 г – це 2 чайні ложечки. Лікар-гастроентеролог першої категорії клініки "Оксфорд Медікал" Світлана Скибало говорить: "Споживаючи червону ікру, Ви забезпечуєте свій організм усіма необхідними для здоров’я речовинами – вітамінами групи В, а також А, Е, D, мінералами (кальцій, калій, магній, залізо, фосфор і йод), а також цінними кислотами Омега-3. Це унікальний продукт, корисний абсолютно всім – жінкам, чоловікам, дітям від 3 років та людям похилого віку, чудовий варіант і для сніданку, і для вечері".

Але тільки справжня та якісна червона ікра принесе користь організму. Щоб не помилитись з вибором, варто купувати продукцію відомих торгівельних марок і тільки у великих супермаркетах або спеціалізованих магазинах. "У нашому асортименті є багато марок червоної ікри, але незмінними лідерами продажів є ТМ Шаланда  і ТМ Камчадал, які уже понад 20 років на ринку і заслужили довіру покупців, також добре себе зарекомендувала ТМ  Спецпосол", - відзначає товарознавець столичного магазину "Дари моря" Світлана Тендітна.

Отже, обирайте червону ікру правильно, їжте її регулярно та будьте здорові, незалежно від погоди за вікном!

Залиште свій коментар

Вибір редакції