Назву використали самозванці. Київський театр спростував причетність до виступів в окупованому Криму

Назву використали самозванці. Київський театр спростував причетність до виступів в окупованому Криму

Фото: wikimedia.org

Керівник театру спростував інформацію, надану у сюжеті "Крим.Реалії".

Київський театр юного глядача на Липках спростував інформацію ЗМІ про те, що його актори виступають у тимчасово окупованому селищі Щолкіне.

Про це йдеться на сайті театру.

Раніше 15 серпня на сайті  "Радіо Свобода" було опубліковано відеосюжет "Крим.Реалії" про те, що "...Київський театр юного глядача гастролює у Криму".

На записі керівник театру Валерій неохоче спілкувався з журналістами після того, як дізнався, що кореспонденти також приїхали з Києва.

Чоловік, який представився директором театру, також зауважив, що "гастролює там, де платять гроші".

"Лобода там і Повалій сидять у Росії, їх вважають ворогами. Я не вважаю так. Я взагалі вважаю, що нафіг мені це треба. Патріотизму у мене до цього всього немає. Розумієш? Виступаю там, де платять гроші. Мені Порошенко не заплатить, розумієш. Я там шукаю, де платять гроші", - заявив він.

Керівник Київського театру на Липках Віктор Гирич офіційно спростував інформацію, надану у сюжеті та підкреслив, що ТЮГ на Липках є єдиним театром юного глядача у Києві.

"Наразі вся команда театру перебуває на робочих місцях у столиці і займається підготовкою до відкриття 94-го театральнго сезону", — наголосив він.

Своєю чергою, керівниця літературно-драматичної частини театру Наталія Потушняк у коментарі ТСН.ua зазначила, що раніше актори театру вже бачили афіші, на яких була використана назва.

"Наші актори ще раніше помічали чужі афіші з використанням назви театру. Але жодної причетності до театру юного глядача у Києві дані оголошення не мають", — наголосила вона.

Також представниця театру додала, що станом на 16 серпня ТЮГ не готує жодних позовів щодо наклепу або подання неправдивої інформації.

Нагадаємо, у грудні у Києві активісти влаштували акцію під назвою "Ні" гастролям на крові", спрямовану проти українських співаків, що відвідують Росію з концертами. 

Актори трьох театрів влаштували відкриті читання п’єси Олега Сенцова

Актори трьох театрів влаштували відкриті читання п’єси Олега Сенцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація