"Не бачимо підстав для цього". В УПЦ МП відмовляються змінювати назву церкви

"Не бачимо підстав для цього". В УПЦ МП відмовляються змінювати назву церкви

Фото: УНІАН

В Московському патріархаті впевненні що їх не можуть перейменувати примусово.

Глава Синодального юридичного відділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов вважає, що відмова змінити назву відповідно до закону, який зобов'язує церкву в назві зазначити зв'язок із Російською православною церквою, не приведе до її ліквідації, а перейменувати її примусово не можуть.

Про це 21 лютого повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Протоієрей запевняє, що  Міністерства культури України немає підстав примусово перейменувати цю релігійну організацію.

"На сьогодні відсутні будь-які законні підстави, щоб Українська православна церква змінила свою назву, а також щоб Міністерство культури змінило назву Української православної церкви", - сказав він.

За його інформацією, в Мінкульті проводять консультації, у який спосіб можна перейменувати УПЦ (МП).

"Але закон не дозволяє зробити це в примусовому порядку. Прикінцеві та перехідні положення цього закону вказують, що якщо релігійні організації не перереєстрували назву або не подали документи на зміну назви, їхній статут втрачає силу в частині назви цієї релігійної організації", - додав глава Синодального відділу.

Також Бахов наголосив, що в разі, якщо назву не буде змінено, це не стане підставою для ліквідації релігійної організації, вона продовжить існувати як юридична особа.

Нагадаємо, Верховна Рада України 20 грудня ухвалила законопроект, яким передбачається перейменування Української православної церкви Московського патріархату в Російську православну церкву в Україні. після цього документ підписав президент України Петро Порошенко.

Слід зазначити й те, що вже низка церков, які раніше підпорядковувалися Московському патріархату вирішили перейти в новостворену Православну церкву України

Російські спецслужби планують атакувати 20 церков УПЦ МП в Україні - Грицак

Російські спецслужби планують атакувати 20 церков УПЦ МП в Україні - Грицак

Повʼязані теми:

Наступна публікація