"Не будемо тримати на когось зла": Зеленський і Шмигаль привітали українців зі святом Святої Трійці

"Не будемо тримати на когось зла": Зеленський і Шмигаль привітали українців зі святом Святої Трійці

Фото: УНІАН

Трійця - це велике християнське свято.

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Денис Шмигаль привітали українців зі святом Святої Трійці.

Відповідні привітання вони опублікували на своїх офіційних сторінках у соцмережах.

"Дорогі українці, хочу привітати всіх нас із днем Святої Трійці. Кожен відзначатиме це свято по-своєму. Хтось, за прикладом пращурів, прикрашатиме оселю скошеною травою й зеленим гіллям. Хтось молитиметься. Хтось збере за святковим столом родину. Хтось вшановуватиме пам’ять рідних, яких уже немає. Та що б хто не робив цього світлого дня, вірю – всі ми дотримаємося старовинного народного звичаю: не будемо сваритися, тримати на когось зла й заздрити. Гадаю, ніхто не буде проти, щоб у цьому плані кожен новий день був, як свято Трійці. Бо тільки з чистою душею й серцем, без зла, образ і лихих думок ми з вами зможемо зробити нашу країну кращою", - написав Володимир Зеленський.

Дорогі українці, хочу привітати всіх нас із днем Святої Трійці. Кожен відзначатиме це свято по-своєму. Хтось, за...

Опубліковано Володимиром Зеленським Субота, 6 червня 2020 р.

Своєю чергою Денис Шмигаль з нагоди свята побажав українцям міцного здоров'я та віри у перемогу добра. "Від щирого серця вітаю всіх християн із благословенним святом Трійці. Цього року вся християнська спільнота відзначає це свято разом, єдиними устами та єдиним серцем прославляючи Бога. Трійця - це світле, сімейне свято. З щирим серцем хочу побажати, аби Отець, Син і Святий Дух оберігали кожну сім'ю, приносячи в оселю лише душевний спокій, міцне здоров'я та віру в перемогу добра та світлих ідеалів. Зі святом вас, дорогі українці. Нехай Господь Бог допомагає та захищає усіх нас та нашу країну", - написав прем'єр.

Від щирого серця вітаю всіх християн із благословенним святом Трійці. Цього року вся християнська спільнота відзначає це...

Опубліковано Денис Шмигаль Субота, 6 червня 2020 р.

Нагадаємо, День Святої Трійці - вважається одним з найважливіших 12 християнських свят. Свою назву свято отримало на честь сходження Святого Духа на апостолів, яке їм обіцяв Ісус Христос перед своїм Вознесінням на небеса. Тобто це свято нагадує про св. Трійцю, три відомі прояви, лики (іпостасі) Всевишнього — у вигляді Бога-Отця, у вигляді Бога-Сина і у вигляді Бога-Святого Духа. Згідно з біблією, Святий Дух зійшов у вигляді вогненних язиків. Вогонь - це здатність та сила спалювати гріхи, очищати, освячувати і зігрівати людську душу. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація