"Не дамо легітимізувати окупаційну владу". Клімкін виключає російський формат миротворців на Донбасі

"Не дамо легітимізувати окупаційну владу". Клімкін виключає російський формат миротворців на Донбасі

Фото: Reuters

Він розмовляв про це й із Сергієм Лавровим.

Формат миротворчої місії на Донбасі, який пропонує Росія, покликаний легітимізувати окупаційну владу на Сході України, а не сприяє вирішенню конфлікту.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін агентству "Інтерфакс".

"Ми не дамо легітимізувати окупаційну владу таким шляхом, як цього хоче Росія, і не дамо виставити міжнародну місію, миротворців, - кого завгодно, як якийсь "бренд" для легітимізації тих, хто там (на Донбасі - ред.) є. Нам потрібно вести переговори про те, як буде виглядати ця місія і елементи цієї міжнародної адміністрації", - сказав він.

Клімкін додав, що мав розмову про миротворців з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим. Той вважає, що домовлятися треба з самими терористами, яких РФ на Донбас і привела.

"Я спеціально запитав Лаврова, що якщо, припустимо, миротворці будуть супроводжувати СMM і вони поїдуть, наприклад, в Золоте (Луганська обл.), Де, ми знаємо, російські війська і російська зброя, чи буде якась різниця з тим, що зараз СMM туди не пускають? Він сказав, що не буде і треба домовлятися з тими, кого Росія поставила контролювати Донецьк і Луганськ", - каже Клімкін.

Голова МЗС України додав, що сенс не в кількості миротворців і поліцейських, а в організації перехідного процесу під наглядом міжнародної спільноти.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін відреагував на подовження "кримських" санкцій Європейським союзом, заявивши, що тепер потрібно переходити від політики невизнання анексії Криму до деокупації півострова. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація