"Не добігли до операційної". На Житомирщині здорова породілля з дитиною померли під час пологів

"Не добігли до операційної". На Житомирщині здорова породілля з дитиною померли під час пологів

Ілюстрація / Фото: УНІАН

Лікарі не змогли передбачити ймовірність ускладнень під час пологів.

На Житомирщині під час пологів померли 37-річна породілля та її донечка, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

37-річна Людмила народжувала третю дитину. Дівчинку хотіли назвати Вікторією. Для неї вже підготували і ліжечко, і візочок. Завчасно до початку пологів чоловік відвіз дружину у райлікарню.

"Я допоміг їй перевдягнутись. Кажу, завтра, сонечко, побачимось. Проблем ніяких не було зі здоров'ям", - каже чоловік загиблої.

Коли Людмилу надвечір привезли у пологове відділення ніяких ускладнень у неї не було. Але вже за кілька годин вона померла на операційному столі. Розтин показав, що жінка померла від розриву матки, а немовля задихнулося в утробі. Пологи приймала 76-річна акушер-гінеколог Марія Андрієвська. Каже, у породіллі почалася стрімка внутрішня кровотеча.

"Все раптово сталося, але ми все робили те, що потрібно було. Просто ми не добігли до операційної, була зупинка серця, два рази зупинялось", - коментує акушерка.

На Житомирщині під час пологів померла породілля і ненароджена дитина

На Житомирщині під час пологів померла породілля і ненароджена дитина

Районний акушер-гінеколог пояснює, що породілля не мала патологій, усі показники були в нормі. Тому персонал не очікував непередбачуваних ситуацій. Таких випадків, кажуть, не було, і буде проведене розслідування.

"Дитина не настільки велика, щоб міг статися розрив матки, жінка повторно народжувала, ніхто не підозрював", - каже районний акушер-гінеколог Ірина Рубанчук.

Родичі і односельці обурені. Вимагають аби медиків покарали. Впевнені, що за жінкою не догледіли, бо лікарям не "принесли у конверті". У поліції кажуть, що призначили ряд експертиз, вилучили усю документацію та опитують медиків. Серед версій - неналежне виконання медичними працівниками своїх службових обов'язків. Провину лікарів може довести лише експертиза. Лише тоді їх зможуть відсторонити від роботи і оголосити про підозру.

Кореспонденти ТСН Олена Кузнєцова та Тетяна Боковня

Повʼязані теми:

Наступна публікація