"Не дозволимо повторити новосанжарських подій": Сорочинський ярмарок уперше за історію існування скасовано

"Не дозволимо повторити новосанжарських подій":  Сорочинський ярмарок уперше за історію існування скасовано

Фото: УНІАН

Організатори наголосили, що не можуть допустити руйнування іміджу ярмарку.

Традиційний щорічний "Сорочинський ярмарок" у Полтавській області у 2020 році, зокрема, через епідемію коронавірусу COVID-19 не відбудеться. Таке рішення ухвалено вперше за історію існування ярмарки.

Про це інформують організатори Національного Сорочинського ярмарку.

"Нами ухвалено рішення про не проведення цьогорічного Сорочинського ярмарку саме в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області", - сказано у повідомленні.

Таке рішення організатори заходу пояснили тим, що не можуть піддавати потенційній небезпеці тих, хто любить ярмарок і приїздить на нього. Крім того, проведення гулянь може зіпсувати імідж ярмарки.

"До того ж, ми не дозволимо окремим деструктивним силам, які розпочали збір підписів проти проведення ярмарку та планують повторення подій "новосанжарського синдрому" в селі Великі Сорочинці, зашкодити іміджу заходу, який має багатовікову історію і який наше товариство готує і проводить від 1999 року. Ми не можемо допустити будь-яких проявів зневаги до наших учасників і гостей, які два десятки років підтримували нас, відвідували ярмарок, брали у ньому участь - тим самим згуртовували Україну навколо її історії, культури і традицій. Любимо і дуже вдячні, але не можемо інакше", - зазначили організатори.

До слова, ярмарок у Великих Сорочинцях був запланований на 18-23 серпня.

Раніше повідомлялося, що в Україні станом на 13 липня зафіксовано 54 133 випадки коронавірусу. Від початку пандемії померло 1398 людей. За останню добу зафіксували 612 нових випадків. Кількість одужалих сягнула вже 26 503. 

Нагадаємо, 20 лютого до України прибули евакуйовані з Китаю люди. На обсервацію направили 45 громадян України та 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Рики, Чорногорії, Панами та Ізраїлю). Було оголошено, що їх розмістять у медзакладі селища Нові Санжари на Полтавщині.  

Цього дня місцеві мешканці селища перекрили в ньому дорогу, виступаючи проти розміщення там евакуйованих людей. Згодом у Нових Санжарах між поліцією та місцевими жителями сталася сутичка. У результаті якої поліція затримала 24 людини і відкрила два кримінальних провадження.

ТСН поспілкувалася з жителями Нових Санжар через три місяці після скандальної обсервації

ТСН поспілкувалася з жителями Нових Санжар через три місяці після скандальної обсервації

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація