"Не підемо війною": Кравчук розповів про ситуацію на окупованих територіях України

"Не підемо війною": Кравчук розповів про ситуацію на окупованих територіях України

Фото: УНІАН

Водночас Кравчук заявив, що на вогонь будуть відповідати вогнем.

Україна буде вирішувати проблему з окупованими територіями переговорами, а не війною. А також не залишить українців в тих областях без допомоги.

Про це телеканалу "Дом" заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук.

"Ми будемо робити все для того, щоб вони не були людьми, яких не визнає світ. Щоб вони могли спокійно подорожувати світом, Європою, що зараз для них проблематично", — сказав Кравчук.

Він також додав, що громадяни України, які живуть на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, мають жити в демократичному суспільстві.

"Ми будемо все для цього робити, але ми просимо і їх замислитись. Щоб були якісь відповідні дії. Щоб ми бачили їхній інтерес бути з Україною. Щоб люди розуміли, що пропаганда, яка ведеться на території непідконтрольній Україні Донецької та Луганської областей — це обман, придумані або надумані речі", — сказав Кравчук.

Він також пояснив, що держава налаштована тільки на мирне вирішення проблеми. "Ми не будемо ніколи йти війною на Донбас. Ми будемо тільки домовлятися. Ми відповідаємо військовими діями, але не ініціюємо їх. Я заявляв і заявляю: ми не будемо сидіти і мовчати, поки нас вбивають. Ми будемо відповідати вогнем на вогонь. Добром — на добро", — заявив Кравчук.

Нагадаємо, Росія стягує до окупованого Криму ешелони з військовою технікою. Очевидці публікували відео.
РФ також активізувала військові дії на сході України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація