"Не той рівень толерантності". Голова Київської поліції виступив проти легалізації проституції

"Не той рівень толерантності". Голова Київської поліції виступив проти легалізації проституції

Андрій Крищенко. / Фото: УНІАН

Він вважає, що це тільки підштовхне жінок до такого роду занять.

Легалізація проституції не зменшить криміналізацію цієї сфери. Про це заявив заступник голови Національної поліції України – начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

"Я ріс і виховувався в цій країні і не вважаю, що легалізація проституції – це правильно. Легалізувати – це ніби спонукати жінок до цього заняття", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Крищенко підкреслив, що держава повинна забезпечувати жінок рівними правами і умовами в навчанні і побудові кар'єри, а не заохочувати такий рід занять.

"Думаю, що ми можемо побудувати сильну Україну і без легалізації проституції. Хоча в Європі це є, але я не народився там і не жив, і в мене не той рівень толерантності саме до цього питання", - додав поліцейський.

"Легалізація проституції вже точно не зменшить криміналізацію цієї сфери. Навіть якщо будуть легальні повії, які будуть платити податки, навколо них будуть нелегальні сутенери, кримінал: з них і гроші будуть вимагати, і напади робити", - переконаний він.

Легалізація проституції: підрив інституту сім'ї чи поповнення бюджету України

Легалізація проституції: підрив інституту сім'ї чи поповнення бюджету України

Раніше в Києві в березні прихильники легалізації проституції влаштували "Марш секс-працівників". Активісти вимагали скасувати адміністративну відповідальність за заняття проституцією, наполягаючи, що повії хочуть працювати легально, платити податки і мати соціальний захист. До активістів приєдналася організація захисту пацієнтів, які говорять, що у секс-індустрії задіяні не менше 100 тисяч громадян і легалізація дозволить контролювати поширення хвороб і зменшить випадки насильства.

Повʼязані теми:

Наступна публікація