Не варто "недооцінювати, як Путін може використовувати свою силу": ЦРУ не виключає військове вторгнення в Україну

Не варто "недооцінювати, як Путін може використовувати свою силу": ЦРУ не виключає військове вторгнення в Україну

Фото: Getty Images

Російське стягування сил становить серйозне занепокоєння.

Накопичення російських сил у незаконно анексованому Криму та на Донбасі можуть призвести до можливого військового вторгнення.

Про це заявив директор ЦРУ Вільям Бернз під час слухання "Світові загрози" у комітеті із розвідки Сенату США, повідомляє "Голос Америки".

"Думаю, очевидно, російське стягування сил у Криму та уздовж кордону Донбасу становлять серйозне занепокоєння. Накопичування сил досягло моменту, коли воно, серед іншого, може стати основою для окремих військових вторгнень", - заявив очільник ЦРУ.

Бернз також додав, що з його досвіду (зокрема, він був послом США в Росії у 2005-2008 роках), не варто "недооцінювати те, як президент Путін і російська влада можуть використовувати свою силу". Й маневри Москви поблизу України можуть також бути спрямовані водночас на "спроби залякати українську владу й відправити сигнал Сполученим Штатам".

Нагадаємо, що Росія від березня почала стягувати військову техніку та зосередила вздовж державного кордону України і на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп і під виглядом підготовки до навчань планує ще підтягти до 25 батальйонних тактичних груп. Також окупанти активізували обстріли на Донбасі у зоні проведення ООС.

На тлі загрози два ракетні есмінці флоту США прямують до Чорного моря. У МЗС Росії назвали провокацією захід американських кораблів у води Чорного моря та попередили про "високий ризик тих чи інших інцидентів".

Абсолютно всі члени НАТО висловили підтримку Україні на тлі збільшення загрози повномасштабного вторгнення Росії. 

Новини світу: Росія продовжує стягувати війська до кордону з Україною

Новини світу: Росія продовжує стягувати війська до кордону з Україною

Повʼязані теми:

Наступна публікація