Якщо ви завжди викидали клапан-кришку у пляшці з олією - негайно припиніть це робити. Насправді вона відіграє роль спеціального дозатора. Читайте більше в матеріалі ТСН.ua.
Напевно, багатьом з вас відома ситуація, коли потрібно приправити салат чи іншу страву олією з пляшки, а вона починає розтікатися по поверхні, липнути до рук чи литися у великій кількості, псуючи весь смак їжі. Виникає запитання: чому виробники виготовляють такі незручні ємності? Насправді ж більшість людей неправильно відкривають пляшку, адже клапан-кришка, яку найчастіше викидають, є дуже зручним дозатором.
Як потрібно відкритивати пляшку з олією правильно? Інструкція доволі проста:
- Знімаєте верхню кришку, яка прикриває клапан.
- Тягнете за ручку клапана, щоб від'єднати його від пляшки.
- Перевертаєте на інший бік та акуратно фіксуєте.
А якщо вам важко зрозуміти послідовність дій, варто переглянути коротке відео:
Тепер, коли ви будете наливати олію з пляшки, вона не буде сильно розтікатися, адже рідину стримуватиме дозатор.