Не заклали в бюджет гроші на автобус: на Черкащині дітей перестали возити до школи

Не заклали в бюджет гроші на автобус: на Черкащині дітей перестали возити до школи

Батьки погрожують перекрити залізницю, якщо проблему не буде вирішено.

В селі на Черкащині діти не вийшли на навчання з канікул. До школи понад 10 кілометрів і за два дні до початку уроків батьків попередили, що спеціальний транспорт більше не курсуватиме, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

6-класниця Дарина Костенко вчить англійську вдома, урокам приділяє ранок та вечір. Другий день дівчинка не ходить до школи та зізнається, що сумує за навчанням. "Вдома у мене маленька столик, а у класі у нас нові гарні парти. Високі. А дома дуже одній сумно", - каже дитина. Вона прогулює школу, бо автобус, який раніше возив школярів, більше не ходить. "До школи 12 кілометрів, а я не можу дійти. Це дуже далеко, а ще й по холодризі", - пояснює вона. У селі, де живе Дарина школу закрили 8 років тому, тепер батькам запропонували возити дітей самим. "У нас немає чим возити. Що мені, пішки носити через поле чи як? Я не знаю", - каже Тетяна Тяжко. "Просто нам сказали – шукайте собі вихід, можете купити хату у Корсуні. Якби мали можливість – давно вже б всі покупляли там", - каже Наталія Лісавенко.

Немає автобусу - немає знань: в селі на Черкащині діти не вийшли на навчання після канікул

Немає автобусу - немає знань: в селі на Черкащині діти не вийшли на навчання після канікул

Батьки збираються та їдуть розбиратися до чиновників. Заступник голови райради викликає керівника відділу освіти. "До мене тут підійшла громада із Сотників. Чому не підвозяться дітки?", - питає він у телефон. За зачиненими дверима вони півгодини обговорюють проблему, а потім розповідають, що на це немає грошей. Рік експлуатації автобуса обходиться в 200 тисяч гривень. "За наші кошти дітки підвозилися. З Нового року малися закластися кошти в бюджет на підвезення, це не було зроблено", - пояснив заступник голови райради Петро Пустільник.

Чиновники обіцяють розглянути це питання, а поки що навчатимуть дітей дистанційно. "Можливо, депутати вирішать, що ми повністью проплатимо. Можливо, депутати вирішать, що ми частково проплатимо, а частково будуть платити батьки", - пояснив голова об’єднаної Моринської територіальної громади Анатолій Ведута. Якщо питання з підвезенням дітей до шкіл не вирішиться, батьки обіцяють перекрити залізну дорогу біля села.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація