"Неадекватність зашкалювала": у Чернігові з вибухом і пострілами затримали невдаху-грабіжника ломбарду

Чоловік ошелешив правоохоронців своєю агресивною поведінкою.

У Чернігові стався вибух гранати під час затримання підозрюваного в пограбуванні ломбарду. Боєприпас імовірний злочинець жбурнув у правоохоронців, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Це сталося на 4-му поверсі житлового будинку, де відбувалося затримання. Квартиру підозрюваного спецпризначенці брали штурмом, під час операції лунали також автоматні черги. Від вибуху бойової гранати поранення отримали троє силовиків. В одного зі спецпризначенців дуже важка травма живота і грудної клітки, інший зазнав осколкових поранень, у третього – контузія. Чоловік, якого затримували, також госпіталізований із вогнепальними пораненнями. Сусіди кажуть, що дуже налякані тим, що побачили і почули, а про чоловіка подейкують, що він наркоман і вже відбував покарання в тюрмі за злочини.

З вибухом та перестрілкою у Чернігові затримали чоловіка, якого підозрюють нападі на ломбард

З вибухом та перестрілкою у Чернігові затримали чоловіка, якого підозрюють нападі на ломбард

У поліції кажуть, що оперативники вистежили підозрюваного в нападі на ломбард, а спецоперацію вирішили прискорити, бо підозрюваний виходив на вулицю з прив'язаною на поясі гранатою і чіплявся до людей. Затримувати на вулиці його було б небезпечно для випадкових перехожих, тому силовики вирішили штурмувати квартиру, до якої зайшов підозрюваний. "Рівень неадекватності злочинця зашкалював. Щоб ви розуміли, якщо комусь це про щось говорить, на день він приймав 20 кубів опіумного маку. Це коняча доза", - каже керівник Національної поліції в області Едуард Алехин.

За словами правоохоронців, при собі під час затримання підозрюваний мав дві гранати, одну з яких і використав, а також автомат, із якого відкрив вогонь по спецпризначенцях. Це була та сама зброя, з котрою чоловік кількома днями раніше розстріляв у ломбарді фахівця з оцінки металів. Тоді нападник не зміг відкрити двері у внутрішнє приміщення, а поранений працівник встиг натиснути на тривожну кнопку. Грабіжник утік без здобичі до приїзду правоохоронців.

Кореспондент ТСН Алла Скорик

Повʼязані теми:

Наступна публікація