Нефьодов розповів, що маски стали найбільш контрабандним товаром

Нефьодов розповів, що маски стали найбільш контрабандним товаром

Фото: УНІАН

За кордон намагалися вивезти 135 тисяч масок.

У зв'язку з поширенням коронавірусу та після обмеження експорту медичних масок вони стали найпопулярнішим контрабандним товаром.

Про це під час брифінгу повідомив глава Державної митної служби Максим Нефьодов.

За його словами, протягом минулих вихідних медичні маски намагалися найчастіше вивезти з України до Польщі, Ізраїлю та Швейцарії. 

Вдалося зупинити незаконне вивезення за кордон 135 тисяч медичних масок різних видів. Зокрема, 70 тисяч на Ягодині", на "Шегині" - 28 тисяч, на "Рава-Руській" - 11 тисяч. 

"Вперше нелегальний вивіз медичних масок побив за популярністю схему вивозу цигарок. Їх тепер везуть в схованках, ховають під одягом, називають іншими термінами, просто забивають весь салон машини. Такий от бізнес на коронавірусі. Якби піші переходи працювали, переконаний, ми б побачили і "маско-піджаків", - написав Нефьодов у Facebook.

Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордони.

Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація