Дощ стіною, потоплені авто, численні ДТП і знеструмлені села: негода накрила пів України

Дощ стіною, потоплені авто, численні ДТП і знеструмлені села: негода накрила пів України

Фото: Facebook / Андрій Назаренко

Уже на ранок неділі, 18 жовтня, циклон має піти з України, кажуть синоптики.

У суботу, 17 жовтня, негода накрила пів України. Дощ стіною, потоплені автомобілі, численні ДТП і знеструмлені села. Столиця "попливла" під натиском жовтневої стихії, у Кропивницькому сильний вітер позривав дахи, Рівне та Луцьк – затопило.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Київ

Від ранку в столиці оголосили штормове попередження. Київ накрила потужна злива. На вулицях утворилися ріки, які змивали дорожні знаки і зривали асфальт.

Машини просто "пливли" дорогами. Звичайна столична вулиця перетворилася на річку, де були навіть хвилі. Вулицю перекрила поліція. Зупинили рух трамваїв. Навколо утворилися чималі тягнучки. Комунальники намагалися прочистити ливнівки, а рятувальники перевіряли чи не залишилося в машинах людей.

Таких затоплених місцин у Києві чимало. Водії намагалися їх проскочити. Комусь це вдалося, а хтось застряг.

Декому від негоди не вдалося сховатися навіть удома. В деяких квартирах вода йшла через стелю.

Під час зливи на столичних дорогах сталося чимало аварій. Серед них були серйозні. На ірпінській трасі зіштовхнулися одразу 3 легковики. Один із них розірвало навпіл. Постраждало 5 людей. Їх доправили до шпиталю. За попередньою інформацією, водій одного з автомобілів був п'яний.

Тим часом, кияни, які встигли проскочити, потому знову сюди повернулися шукати номерні знаки. Їх зірвало у воді.

Злива пронеслася не тільки столицею, кажуть синоптики. Циклон зачепив центральні та західні регіони.

Потужна злива: що наробила негода у столиці

Потужна злива: що наробила негода у столиці

Кропивницький

Буревій налетів на Кропивницький несподівано близько третьої дня. З ранку йшов невеликий дощ, а згодом, у лічені хвилини,небо потемніло і усе закрутилося у повітрі.

Найбільше постраждали два райони - Стара Балашівка та Лелеківка. Там переважно приватний сектор. З будинків зривало дахи, викручувало металеві огорожі, з корінням виривало дерева, крутило газові труби, повітрям літали клітки з кролями та птицею. Уламки дахів пошкодили багато автівок. Величезні бігборди просто складало навпіл. Потерпілі в один голос твердять, що це був смерч.

Попри страшну картину руйнувань, жертв серед людей немає. Є кілька травмованих, про їхній стан зараз нічого не відомо.

Чималі збитки. У мерії з'ясовують скільки пошкоджено господарств. Вони обіцяють усім постраждалим компенсувати втрати. Всім постраждалим, в кого пошкоджене житло, пропонують провести ніч в місцевому готелі. Вже відомо, щонайменше кілька діб потерпілі райони житимуть без газу. Зараз тут немає і світла.

Рівне

У місті минулось без зруйнованих подвір'їв, але місто добряче затопило. Температура знизилася до +8.

Велика злива накрила місто вдень. Дороги перетворилися на річки. Подекуди вода повністю вкривала колеса автівок.

Але така ситуація після зливи рівнянам не надто й в дивину. Каналізація у місті не встигає пропускати велику кількість води. А на будівництво нової, як пояснили в міськраді, грошей бракує.

Луцьк

Добряче налило і у сусідньому Луцьку. Там дощило цілий день. Щоправда, на відміну від Києва та Рівного, минулося без підтоплень.

ТСН зафільмувала наслідки негоди у містах України

ТСН зафільмувала наслідки негоди у містах України

Прогноз синоптиків

Уже на ранок неділі, 18 жовтня, циклон має піти з України, кажуть синоптики.

"Найближчої ночі ще можливі невеликі дощі. Але на завтра на ранок вони вже будуть припинятися. У столиці ще може зранку прокапати. Але протягом дня буде хмарна погода без опадів. Беріть до уваги, що буде прохолодно", - повідомила синоптикиня Українського гідрометцентру Олександра Хала.

По всій території країни почне стрімко холоднішати. Уночі прогнозують навіть морози, але ненадовго. Синоптики твердять, що ще потеплішає. Щоправда, тільки на градус-два, не більше.

Повʼязані теми:

Наступна публікація