Негода в Україні: У Вінниці розгрібають метрові кучугури, а в Одесі забиті травмпункти

Негода в Україні: У Вінниці розгрібають метрові кучугури, а в Одесі забиті травмпункти

Фото: УНІАН

В Україну надовго прийшли морози та хуртовини.

Укравтодор упродовж дня обмежував рух вантажного транспорту в кількох областях. Водіїв вантажівок просять перестояти негоду в спеціальних місцях, йдеться у ТСН.16:45.

Буковину всю ніч та впродовж дня засипало снігом. Намело близько 10 сантиметрів. У Чернівцях комунальна техніка від самого ранку вийшла на прибирання. Уночі в місті була нульова температура. Але вдень опустилася до -6 градусів. Усе це супроводжується сильним вітром. Синоптики попереджають, що хуртовина триватиме весь день, на дорогах області - ожеледиця.

На Тернопільщині снігопад посилювався впродовж усього дня. На розчищення автошляхів вивели важку техніку. Рятувальники повідомляють про періодичне застрягання великогабаритного транспорту на трасі Чернівці-Тернопіль. Поблизу Тернополя фура злетіла в кювет. Імовірно через погану видимість та снігопад, водій не впорався з кермуванням і з'їхав у рів завглибшки в декілька метрів.

Через потужний снігопад Укравотодор обмежив рух транспорту на окремих шляхах Хмельниччини та Вінниччини. У останній сніжить від самого ранку. Видимість - обмежена. Водії вантажівок вирішують призупиняти рейси.

"Обламалися, і вже мені сказали хлопці, що буксують, не їдуть. І не знаю, де мені зупинитися. Буду шукати паркінг і стану", - розповів перевізник Андрій Мазур.

У Вінниці випала тижнева норма опадів – 30 сантиметрів снігу. Намело метрові кучугури. Техніка ледь устигає прибирати дорожнє полотно. На вечір прогноз також несприятливий.

"На 17 годину очікуємо ще погіршення погодних умов, збільшення снігу", - повідомив заступник начальника служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Явдощак.

Через льодовий дощ і ожеледицю в Одесі сьогодні не зміг приземлитися літак із Стамбула, борт повернувся назад до Туреччини. Працівники летовища постійно чистять злітно-посадкову смугу. Але крижаний дощ не припиняється, тому льодовий наліт утворюється знову і знову. Скасовано рейси з Шарм-ель-Шейха та Дубаю. Решту літаків аеропорт приймає. Через негоду в Одесі рекордна кількість ДТП.

"З аваріями сьогодні дуже жахливо, ожеледь суцільна, приблизно кожні 20 хвилин трапляється ДТП", - повідомив інспектор поліції Артем Сафоненко.

Зранку на слизькій дорозі на одному з перехресть Одеси зіткнулись одразу шість машин. Упродовж дня фіксували чотири аварії з маршрутками, потерпілих немає. Комунальники посипають дороги піщано-сольовою сумішшю, проте дощ її ледь не одразу змиває і шляхи знову замерзають. Складна ситуація на тротуарах. Натепер до травмпунктів Одеси з переломами звернулися вже 54 людини.

На суцільну ковзанку перетворилася Херсонщина. Вранці за мінусової температури йшов дощ. Він миттєво замерзав. В обід посипала крижана крупа. Центральні вулиці Херсона комунальники обробили. Але на тротуарах ходити досі небезпечно, кажуть містяни.

Несприятливі погодні умови збережуться в Україні і завтра. Очікується значне похолодання. У Центрі, на Півночі та Заході прогнозують сильні снігопади, хуртовини і замети. На Закарпатті та Півдні можливий сніг з дощем. Тому рятувальники просять відмовитись від далеких поїздок пасажирам із дітьми та екскурсійним автобусам.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація