Неможливо переоцінити внесок України у перемогу над нацизмом — Зеленський

Неможливо переоцінити внесок України у перемогу над нацизмом — Зеленський

Фото: Офіс президента України

Він зазначив, що, зокрема, створений у Харкові танк Т-34 зламав нацистам плани та змінив хід війни.

У 75-ту річницю закінчення Другої світової війни президент Володимир Зеленський наголосив на великому внеску України у перемогу над нацизмом. Він зазначив, що тисячі українських воїнів боролися з нацистами, а харківський танк змінив перебіг війни.

Про це він сказав сьогодні, 2 вересня, під час виступу на презентації Стратегії розвитку Харківської області до 2027 року у межах робочої поїздки на Харківщину, повідомляє сайт глави держави.

"Сьогодні світ відзначає 75-ту річницю офіційного завершення Другої світової війни. Ви знаєте, неможливо переоцінити внесок, який зробила в перемогу над нацизмом наша країна, наш народ і, зокрема, харків’яни", — зазначив він.

Він додав, що з ворогом на фронті боролися тисячі українських воїнів, а легендарний танк Т-34, який зламав нацистам плани та змінив хід війни, був створений у Харкові командою конструкторів на чолі з видатним Михайлом Кошкіним.

"Давайте подякуємо всім, хто 75 років тому захистив свою рідну прекрасну землю! І, звичайно, ми завжди вдячні всім нашим військовим, які сьогодні захищають країну на сході", – сказав Зеленський.

Він зауважив, що сьогодні – 39-й день, як Україна не має бойових втрат на фронті.

"І в день офіційного завершення Другої світової війни, як і кожного іншого дня, ми всі віримо, що на нашій землі нарешті настане мир. Це неодмінна запорука для подальшої побудови потужної, сучасної, щасливої України. Країни щасливих людей", – додав президент.

Нагадаємо, офіційна і загальновизнана дата завершення Другої світової війни — 2 вересня 1945 року. У цей день рівно о 9:02 (за токійським часом) було підписано формальний акт про беззастережну капітуляцію останнього активного союзника фашистської Німеччини — Японії. Це сталося на борту американського лінкора ББ-63 "Міссурі". 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація