"Непокаране зло зростає": Супрун "пройшлася" по судовій системі через ситуацію в Одеському медуніверситеті

"Непокаране зло зростає": Супрун "пройшлася" по судовій системі через ситуацію в Одеському медуніверситеті

Фото: УНІАН

Керівник МОЗу вважає, що без реформи судочинства розвиток України неможливий.

Історія з Одеським національним медичним університетом є прикладом зростання не покараного своєчасно зла. Так вважає в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Свої роздуми щодо ситуації навколо вишу вона оприлюднила у Facebook. Керівник міністерства наголосила на нелегітимності колишнього ректора Валерія Запорожана та його соратника Юрія Сухіна, котрі контролюють будівлю університету і блокують юридичну можливість здійснити виплати зарплат викладачам і стипендій студентам. У такому стані Супрун звинувачує також суд, рішення котрого відкрили можливість згаданим особам блокувати роботу навчального закладу.

Непокаране зло зростає. І зростаючи, шкодить життю та здоров’ю все більшої кількості людей. Історія з Одеським...

Опубліковано Уляна Супрун Четвер, 18 квітня 2019 р.

"Те, що зараз відбувається в Одесі, — приклад, як можуть страждати тисячі людей через владні амбіції кількох корупціонерів, які не хочуть йти з насидженого місця. За жодних обставин МОЗ України не буде легітимізувати діяльність рейдерів-злочинців, що захопили державний університет", - наголосила Супрун.

На її думку, подібні ситуації слід унеможливити шляхом змін у судовій сфері. "Дуже важко боротись за зміни в умовах, коли будь-яке рішення центрального органу виконавчої влади чи уряду загалом, можна за декілька днів заблокувати у суді, який професійно називає біле чорним, а чорне білим", - зауважила вона.

"Усім, хто зацікавлений в хаосі в Україні та відсутності будь-якої можливості планувати та робити якісь стратегічні речі, треба робити лише одне — не давати змінити судову систему. Бо тоді за “телефонним правом” можна відновлювати корупціонерів на посадах, блокувати провадження проти “друзів”, усувати “незручних” посадовців, не давати проводити конкурси на важливі посади, забороняти вчиняти будь-які дії органам відповідальним за державну політику у певній сфері — і ще багато всього іншого, що яскраво демонструє відсутність верховенства права в Україні. Без рішучих змін у цій сфері ми всі у небезпеці", - констатувала Супрун.

Ректор одеського медуніверситету намагається оскаржити своє звільнення з посади

Ректор одеського медуніверситету намагається оскаржити своє звільнення з посади

Повʼязані теми:

Наступна публікація