Невдала спроба самогубства: у Луцьку витягли з холодної річки дідуся, який стрибнув із мосту

Невдала спроба самогубства: у Луцьку витягли з холодної річки дідуся, який стрибнув із мосту

Слідчі з’ясували, що чоловік намагається звести рахунки з життям не вперше.

У Луцьку кілька чоловіків урятували самогубцю. Дідусь гайнув у річку з 10-метрового мосту, але випадкові свідки не стали зволікати і також полізли у крижану воду, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Чоловіка, який стояв уже по той бік огорожі мосту і тримався за поручні, побачили двоє друзів. Вони саме проїзджали автівкою повз. "Коли ми вибігли з автомобіля, він просто відпустив руки – і полетів спиною вниз. Не було часу думати. Я просто зняв пальто і стрибнув за ним", - розповів Олексій Абрамчук.

У Луцьку троє чоловіків урятували самогубцю

У Луцьку троє чоловіків урятували самогубцю

Дідусь полетів в воду з 10-метрової висоти. Чоловіки побігли до річки. Про те, що вода не більше семи градусів, у цей момент нікому не думалося. "Дуже все було швидко. На адреналіні", - пояснює рятівник. "Заліз у воду, допоміг його витягти, відкачували воду з грудей, натискаючи на груди", - розповів Юрій Онищук.

Хлопцям вдалося реанімувати чоловіка до приїзду швидкої. Медики доправили його до лікарні. "Він був у стані переохолодження, його зігріли, нормалізувалася температура тіла. За відсутності суттєвих травм був відпущений на амбулаторне лікування", - повідомив заступник директора КП "Луцька міська клінічна лікарня" Андрій Смольянінов.

Сам дідусь пояснив, що стрибав з мосту, бо його не розуміють. У поліції кажуть, що чоловік  уже не вперше зводить рахунки з життям. "Поспілкувавшись із родичами встановили, що він уже зникав з дому на тривалий час, намагався перерізати собі вени", - каже речниця управління патрульної поліції Волині Ольга Бузулук.

А от рятівників більше за все здивувала людська байдужість, бо старенькому, та ще й з палицею, аби вилізти по той бік огорожі мосту, треба чимало часу. І ніхто до нього так і не підійшов. "Скільки часу, а люди всі дивилися. Тобто 50 людей дивилося, а допомагало буквально четверо", - кажуть рятівники.

Кореспондент ТСН Тетяна Хомич

Повʼязані теми:

Наступна публікація