Незрозумілі щеплення: український політв’язень Клих розповів про перебування у психлікарні в Магнітогорську

Незрозумілі щеплення: український політв’язень Клих розповів про перебування у психлікарні в Магнітогорську

Незрозумілі щеплення: український політв’язень Клих розповів про перебування у психлікарні в Магнітогорську

Фото: Тетяна Щур / Facebook

Він просив передати йому список дитячої пригодницької літератури.

Ув’язненого в РФ українця Станіслава Клиха відвідали в обласній психіатричній тюремній лікарні в Магнітогорську.

Про це написала російська правозахисниця Тетяна Щур у Facebook.

Станисав Клых нашёлся в Магнитогорске в Областной психиатрической тюремной больнице. Его обнаружила там Екатерина...

Опубліковано Tatiana Shchur Вівторок, 3 липня 2018 р.

"Станіслав Клих знайшовся в Магнітогорську в обласній психіатричній тюремній лікарні. Його виявила там Катерина Бур'ян, адвокат Уральської правозахисної групи після того, як єкатеринбурзький адвокат Станіслава Роман Качанов повідомив, що його підзахисного обіцяли відправити туди відразу після того, як Роман був у нього 26 червня", - заявила вона.

За даними правозахисниці, Клих почувається краще.

"Каже, що дозволу на госпіталізацію не давав, що суперечить словам тюремників. Якщо 26 червня його свідомість було плутаною, мова "пливла", образи зашкалювали і здавалися Роману "фантазійно-маячними", то Катерина відзначила, що він спокійніший і виразніший", - написала Щур.

Щоправда, у адвоката склалося враження, що Клих перебуває під впливом заспокійливих препаратів.

Сам Станіслав, за її словами,  сказав, що йому роблять "якісь щеплення". Клих поскаржився, що листи від мами швидко забирають, ледве давши прочитати, на прогулянки водять рідко. Він просив передати йому список дитячої пригодницької літератури.

"Ясно, що необхідно: по-перше - об'єктивне обстеження незалежними фахівцями, по-друге - допустити до нього Уповноваженого з прав людини України та психіатра міжнародного рівня, і - головне - негайно відправити його додому", - резюувала правозахисниця.

Незаконно засуджений в Росії Клих вимагає переведення з Верхньоуральської колонії

Незаконно засуджений в Росії Клих вимагає переведення з Верхньоуральської колонії

Нагадаємо, 19 травня 2016 року суд присяжних визнав Станіслава Клиха винним у тому, що він нібито брав участь у Чеченській війні на боці бойовиків, українця було засуджено до 20 років позбавлення волі. Клих відбуває покарання в Челябінській області.

Справа Клиха сфабрикована Російським слідчим комітетом і в ній фігурує екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Адвокат Ілля Новіков опублікував нові подробиці, за його словами, - "цій брудній історії". У ній Росія офіційно заявляє, що в 94-му Яценюк носив прізвисько "бойовик Арсен", воював у Чечні проти російських військ з Олександром Музичком, відомим як Сашко Білий, а ще - колишнім керівником львівської організації УНА-УНСО Андрієм Шкілем і, власне, Клихом та Карпюком, якого ув’язнили на 22,5 роки. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація