"Нічого спільного з міжнародним правом". У МЗС відреагували на антиукраїнські санкції РФ

"Нічого спільного з міжнародним правом". У МЗС відреагували на антиукраїнські санкції РФ

МЗС України / Фото: Reuters

Україна захищатиме інтереси юридичних та фізичних осіб.

Міністерство закордонних справ України розцінює запровадження Кремлем так званих санкцій проти фізичних та юридичних осіб України як продовження агресії.

Про це йдеться у заяві міністерства.

"Виправдання державою-агресором своїх дій є надуманими і маніпулятивними, а самі "спеціальні економічні заходи" не мають нічого спільного з міжнародним правом", - зазначають у зовнішньополітичній установі.

В МЗС нагадують, що міжнародні санкції проти РФ стали реакцією на російську збройну агресію і вони можуть бути скасовані після безумовного і остаточного припинення російської незаконної окупації Автономної Республіки Крим, міста Севастополь, частини території Донецької та Луганської областей.

"Україна вживатиме усіх необхідних заходів з метою захисту інтересів юридичних та фізичних осіб України як в рамках національного законодавства, так і з використанням інструментів міжнародного права", - наголошується у заяві.

Нагадаємо, 1 листопада прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову про введення санкцій проти 322 осіб та 68 компаній України. До списку потрапили 12 українських урядовців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація