Німеччина може застосувати свій спецназ у Слов'янську – Bild

Німеччина може застосувати свій спецназ у Слов'янську – Bild

Німеччина може застосувати свій спецназ у Слов’янську / Фото: East News

Елітний спецназ бундесверу KSK приведено в бойову готовність і чекає наказу.

Збройні сили Німеччини можуть застосувати свій елітний загін спеціального призначення KSK проти сепаратистів в українському Слов'янську.

Про це сьогодні пише німецьке видання Bild. Газета зауважує, що німецький спецназ вже приведений в стан бойової готовності і чекає наказу. На сьогодні в полоні бойовиків на Сході України опинилися четверо громадян Німеччини, які до того ж є військовими. І українські силовики не можуть їх звільнити.

"Всі переговори з ватажком сепаратистів В'ячеславом Пономарьовим не увінчалися успіхом. В понеділок чоловік з двома золотими зубами дав зрозуміти: четверо німців залишаться в полоні. Після цього спецпідрозділи бундесверу і поліції приведені в бойову готовність. Це може означати, що варіант втручання німецького спецназу в ситуацію в Слов'янську на столі", - пише Bild.

Газета також цитує неназваного українського чиновника, який визнав, що українські силовики не готові вступити у відкриту сутичку з сепаратистами.

"Багато з наших солдатів не готові відкрити вогонь в українському місті. Тож така спецоперація може бути виконана лише за допомогою сил зовні", - сказав невідомий чиновник.

Bild зауважує, що КSK може опинитися на території України впродовж двох годин.

"Якщо буде реальна загроза життю нашим громадянам, які опинилися в полоні, звісно треба розглянути можливість застосування такого варіанту", - сказав військовий експерт Флоріан Хан.

Німецький загін спеціального призначення KSK налічує 1100 військових. Він брав участь у воєнних операціях в Афганістані, Косово, Боснії і Герцеговині. В бойові завдання NSK, окрім розвідки, диверсійних операцій, керування ракетними і авіаційними ударами, входить також порятунок з полону громадян Німеччини, а також громадян союзних держав.

Тим часом, сепаратисти Слов'янська не відпускають спостерігачів, бо вважають їх "шпигунами".

Повʼязані теми:

Наступна публікація