Німеччина стежить за діями РФ на кордоні з Україною і закликає до деескалації

Німеччина стежить за діями РФ на кордоні з Україною і закликає до деескалації

Кулеба, зі свого боку, висловив вдячність Німеччині за непохитну підтримку України.

Очільник МЗС ФРН Гайко Маас вважає вкрай необхідною деескалацію на кордоні між Україною і Росією для того, щоб не поставити під загрозу режим припинення вогню.

Відповідне твердження він озвучив 2 квітня під час телефонної розмови із українським міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, йдеться на сайті МЗС України.

Очільник німецького відомства також наголосив на тому, що Німеччина пильно стежить за ситуацією на українсько-російському кордоні. 

"Ми уважно стежимо за ситуацією на кордоні між Україною і Росією. Ми погоджуємося з Україною в тому, що деескалація зараз має вирішальне значення, щоби не поставити під загрозу припинення вогню", - йдеться у Twitter МЗС ФРН.

Кулеба, зі свого боку, висловив вдячність Німеччині за непохитну підтримку України та запевнив у "цілковитій відданості нашої держави політико-дипломатичним шляхам деокупації українських земель".

Тим часом Україна звернулася до партнерів-членів Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй через загострення ситуації на Донбасі та стягування Росією своїх військ до кордону. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський телефоном переговорив із президентом США Джо Байденом. Зокрема, обговорювали ситуацію в окупованих Криму та на Донбасі. Байден зазначив, що Україна не залишиться сам-на-сам проти агресії Росії. 

Росія відмовилася подовжувати "режим перемир'я" та стягує до українських рубежів війська і техніку

Росія відмовилася подовжувати "режим перемир'я" та стягує до українських рубежів війська і техніку

Повʼязані теми:

Наступна публікація