Низька зарплатня та війна з РФ. Соціологи розповіли, чого українці бояться найбільше

Низька зарплатня та війна з РФ. Соціологи розповіли, чого українці бояться найбільше

Фото: caanberry.com

Українців продовжує турбувати економічна ситуація.

За підрахунками соціологів, українці найбільше бояться низької заробітної плати, втратити роботу та війни з Росією.

Про це розповіли у "Сніданку з 1+1" посилаючись на дані, які нещодавно опублікувала соціологічна група "Рейтинг". Фахівці опитали понад десять тисяч українців.

Однак, аби бути незалежним в опитуваннях, журналісти "Сніданку" теж пішли на вулиці й поцікавився, що українців лякає сьогодні й зараз. 

Війна на Сході - саме її чимало українців вважають головною небезпекою і бояться вторгнення.

"Зараз ми в Києві живемо і нас не торкнулося, а люди там (прим. - на Донбасі) від бомб ховаються. Це страшно", - розповів один з респондентів.

Серед опитаних також часто зустрічалися ті, хто боїться втратити роботу, а от киянка Оксана боїться замкнутого простору.

"В МРТ я не зможу заїхати в ту штуку їхню, тому що там закритий простір, надто тісно. А ліфт - мені нормально", - говорить вона.

Але це опитування - лише маленька спроба показати страхи українців. Реальні дослідження роблять соціологи і вони запевняють, що з війною на Сході, багато українців вже змирилися.

"Якщо говорити про 2014 рік, то війна в усіх українців була проблемою, і була загрозою номер один.  На сьогоднішній день ситуація змінилася, оскільки населення звиклося з питанням війни. Вона для більшості громадян існує у віртуальному просторі. Очевидно, що на першу площину вийшло питання соціально-економічного характеру. А це робота, ціни... Ці загрози вочевидь лишаються на перших місцях", - запевняє соціолог Любомир Мисів.

Загалом, згідно ж з останніми даними соціологічної групи "Рейтинг", українці найбільше бояться масової еміграції, економічного занепаду, зубожіння, знецінення гривні та реальної війни з агрессором.

Зазначимо, раніше громадяни 26 країн світу розповіли, що вважають найбільшими міжнародними загрозами. Більшість громадян одразу 13 країн світу вважає зміни клімату "головною міжнародною загрозою". Другою за масштабами глобальною загрозою визнано терористичне угруповання "Ісламська держава". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація