Нова наркокатастрофа в Україні: школярі масово вживають психотроп "Земляника"

Нова наркокатастрофа в Україні: школярі масово вживають психотроп "Земляника"

Нова наркокатастрофа в Україні: школярі масово вживають психотроп "Земляника"

Небезпечні "цукерки" розповсюджують безкоштовно серед підлітків просто у школах.

В українських школах масово поширюється нова небезпечна забавка – льодяники зі вмістом наркотичної речовини під назвою "Земляника", йдеться у сюжеті програми "Гроші".

Як з’ясували журналісти, охочі можуть отримати "цукерки" просто на перерві, які роздають безкоштовно задля того, щоб підсадити на наркоту школярів.

Правда про наркотики, які вживають діти

Правда про наркотики, які вживають діти

"Перший наркотик дитині завжди дають безкоштовно спробувати. Це лише приманка для того, щоб далі людина зрозуміла: "О, я хочу". А наступного разу вже за гроші", - розповіла керівник реабілітаційного центру підлітків "Нарконон" Наталія Головцова.

За словами експерта, є чимало випадків, коли дитина пробувала "Землянику" і просто божеволіла.

"Це настільки сильні психотропи, що людину просто відвезли в психічний будинок. До нас приїжджали хлопці, але ми розуміли, що цю людину ми не врятуємо, і відправляли до психлікарні", - зазначила вона.

Окрім цього, очільниця наркоцентру наголосила, що зараз дуже багато звернень з дівчатами 15-16 років.

Школярам дістати наркотики не проблема, адже спеціальні написи з інтернет-адресами віртуальних наркомагазинів є біля кожної школи.

Старшокласники однієї з київських шкіл зізнались журналістам, що психотроп "Земляника" з’явився приблизно півроку тому, підлітки йдуть на все, аби стати популярними серед своїх і отримати нові враження. Нині ціна синтетичних "цукерок" в інтернеті стартує від 300 гривень.

Водночас психологи вважають, що зарадити новій наркокатастрофі можна, потрібно лише відверто говорити з власною дитиною та зберігати спокійну та врівноважену атмосферу в родині, адже перший крок до синтетичного кайфу роблять після великих сімейних сварок.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація