Нове життя. У Чорнобилі з'явився видовищний мурал до річниці трагедії

Митець із Португалії прикрасив одну зі стін міста-привіда. 

На одній із головних вулиць Чорнобиля до 30-ї річниці катастрофи на АЕС намалювали приголомшливий мурал.

Автором стріт-арту став португальський художник Антоніо Коррейя, відомий за псевдонімом Pantonio. На своєму муралі він зобразив незвичних синіх кроликів, які символізують повернення тварин та відродження усього живого на територію, яка вважалася непридатною для існування.

 "Робота на такій локації – це виклик та мрія багатьох стріт-артистів, а також велика відповідальність. Адже малюнок пов'язаний із трагедією, що сталася 30 років тому. Трагедією, що зачепила багато країн та поколінь", – цитую слова вуличного митця Sky Art Foundation.

Куратор мистецького проекту Олег Соснов заявив, що створення такого муралу допоможе змінити  уявлення людей про сучасне життя у зоні відчуження.

26 квітня виповнюється 30 років з дня катастрофи на Чорнобильській АЕС. Реактор четвертого енергоблоку вибухнув, поширивши радіоактивні частки йоду, стронцію та цезію на північну частину України, Білорусі, Прибалтики, Польщі, Швеції, Фінляндії та інших країн. Відбувся радіоактивний викид потужністю в 300 Хіросім. Раніше фотографи Reuters показали, як живуть люди у зоні відчуження. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація