Нові подробиці. Відео з нагрудної камери убитого поліцейського обрізали через передсмертну агонію

Нові подробиці. Відео з нагрудної камери убитого поліцейського обрізали через передсмертну агонію

Нові подробиці. Відео з нагрудної камери убитого поліцейського обрізали через передсмертну агонію

Фото: facebook/Артем Шевченко

Його напарниця Макаренко не увімкнула свою камеру, тому відео немає.

У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що не публікуватимуть повну версію подій з нагрудної камери убитого в Дніпрі поліцейського Артема Кутушева, оскільки це було б неетично та аморально, бо на ньому зафіксовано передсмертну агонію патрульного, який зміг підвестися на ноги, сісти у машину і там помер.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник прес-служби МВС Артем Шевченко.

"Бронежилетів на них не було, бо інструкція вимагає їх обов'язкове носіння у темну пору доби, у світлу - тільки за командою командира у разі загострення оперативної ситуації. Можливо, цю норму переглянуть за наслідками розслідування. Сподіваюся всі розуміють, що повну версію відео оприлюднювати не можна з огляду, передусім, на етично-моральні причини: на ньому зафіксовано передсмертну агонію стікаючого кров'ю патрульного Кутушева, який зміг підвестися на ноги, сісти у машину і там помер", - йдеться у повідомленні.

Також Шевченко зазначив, що його напарниця Макаренко не увімкнула свою камеру, тому відео немає.

"Так буває. Кутушева мало би насторожити вперте небажання Пугачова оформляти постанову про адмінпорушення і його апеляція до статусу учасника АТО із демонстрацією поранення. Це могло свідчити про наявність зброї. А патрульна Макаренко, на жаль, відволікалася на розмову зі сторонньою людиною. Але вони, хоч і опинилися у тактично невигідному становищі, проте загалом не спасували перед нахабним і озброєним злочинцем, який хотів втекти, бо знав, що перебуває у розшуку. Безкомпромісні та сміливі дії поліцейських коштували їм життя", - додав керівник прес-служби МВС.

Правоохоронці оприлюднили відео із нагрудної камери загиблого полісмена Артема Кутушева

Правоохоронці оприлюднили відео із нагрудної камери загиблого полісмена Артема Кутушева

Нагадаємо, раніше журналіст Юрій Бутусов опублікував фото посвідчення учасника бойових дій Пугачова. У документі зазначено, що екс-боєць "Торнадо" отримав статус УБД 5 листопада 2015 року, хоча за місяць до цього він був оголошений в розшук.

У неділю, 25 вересня, вранці у Дніпрі біля автовокзалу екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль марки "Citroen" за порушення правил дорожнього руху. Водій автомобіля почав чинити опір працівникам поліції, а потім зробив кілька пострілів і зник з місця події. Працівник патрульної поліції загинув, його напарниця отримала поранення і померла в лікарні.

Пізніше радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що підозрюваний у вбивстві - Пугачов Олександр Андрійович, який перебував у розшуку за інші тяжкі злочини. Увечері того ж дня Пугачов був затриманий.

Стрільця ще на автовокзалі намагався затримати водій маршрутки: він блокував "Сітроен". Однак зловмисник почав стріляти і в нього. За словами Тімоніна, Пугачов зробив у його напрямку п'ять-шість пострілів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація