Нові жертви та пошуки спільника терориста з Керчі: як минув другий день по кривавім теракті у Криму

Нові жертви та пошуки спільника терориста з Керчі: як минув другий день по кривавім теракті у Криму

Фото: Reuters

Пропаганда спробувала покласти відповідальність на Україну, однак швидко нарвалася на неспростовні факти.

До 21 зросла кількість жертв керченської атаки, і ці дані не остаточні, бо серед півсотні поранених багато тяжких. Тим часом в інтернеті з'являються нові фото та відеосвідчення моторошних вибухів і стрілянини в політехнічному коледжі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На одному з відео зафіксовано, як Владислав Росляков купує в місцевому магазині патрони. Гвинтівку він придбав іще у вересні та отримав на неї дозвіл. За законами держави-окупанта, 18-річний хлопець цілком у змозі відповідально користуватися зброєю. Також камери зафіксували останні моменти перед бійнею в керченському коледжі – юнак спокійно заходить у навчальний заклад із двома рюкзаками, в одному з них вибухівка.

Керченська трагедія: які ідеали сповідував 18-річний убивця та чи шукає влада РФ можливих спільників

Керченська трагедія: які ідеали сповідував 18-річний убивця та чи шукає влада РФ можливих спільників

Пристрій, нашпигований металевими елементами, спрацьовує в їдальні закладу. Згодом у будівлі знайдуть іще й другу вибухівку, яка не встигла підірватися. Моторошні кадри зсередини – на відео чути крики та постріли, на сходах лежать тіла загиблих та поранених. Перелякані діти разом із викладачкою намагаються знайти вихід, поки їх самих не знайшов нападник. Аби не привернути увагу стрільця, вони розмовляють пошепки.

Вони всі його знали, принаймні в обличчя. Владислав Росляков учився на четвертому курсі політехнічного колледжу, але одногрупників та викладачів не надто шанував. "Ненавидів технікум через злих викладачів, натякав, що мститиметься їм", - кажуть очевидці. Вбивцю називають прихильником бойовиків на Донбасі та президента Росії Володимира Путіна, про це свідчать і його дописи в соцмережі. Але, попри це, на російських телеканалах одразу ж знайшли "винних" – традиційно заговорили про українських диверсантів.

Чи стоїть за нападом один лише Росляков? У перших відео, які з'являлися з місця події, свідки твердили, що стріляли кілька людей та нібито вогонь відкривали з різних місць. "Букавально за півхвилини-хвилину, мені здається, він перебігти фізично не міг", - кажуть свідки. "Один відкривав вогонь по студентах, а інший, було чути, що заходив в усі кабінети, де були заступники директора та решта, і відкривав уже також безладну стрілянину", - стверджують вони.

Нині російські слідчі завзято шукають можливих спільників нападника: проводять обшуки у відрахованих із коледжу студентів, допитують адміністрацію закладу, педагогів та самовидців нападу. Також призначили посмертну психіатричну експертизу Рослякова. У лікарнях досі лишається 44 людини, 10 – у тяжкому й вкрай тяжкому стані. Із 21 загиблого 15 – це студенти коледжу, більшості з яких іще не виповнилося 18 років.

Кореспондент ТСН Катерина Федорченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація