Новий посол Ізраїлю зустрівся із заступником Кулеби і вручив йому копії вірчих грамот (фото)

Новий посол Ізраїлю зустрівся із заступником Кулеби і вручив йому копії вірчих грамот (фото)

Фото: МЗС України

Також дипломати обговорили низку важливих тем.

Новопризначений посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський у понеділок, 9 серпня, вручив копії вірчих грамот заступнику голови МЗС Дмитру Сеніку. Сторони також обговорили співробітництво, активізацію політичного діалогу та визнання "ковідних сертифікатів".

Про це йдеться в повідомленні МЗС.

Зокрема, дипломати під час зустрічі обговорили перспективи активізації політичного діалогу між країнами, обміну візитами високого та найвищого рівня. Окремо йшлося про протидію пандемії COVID-19 та взаємне визнання сертифікатів про вакцинацію.

"Досягнення домовленості між Україною та Ізраїлем щодо взаємного визнання сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 стимулюватиме туристичні контакти між нашими країнами", – сказав Дмитро Сенік.

Також Сенік і Бродський підняли тему підготовки і проведення чергових засідань двосторонніх органів, зокрема Спільної Українсько-Ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, яке востаннє відбулося у 2018 році в Єрусалимі.

У МЗС нагадують, що за результатами 2020 року обсяг двосторонньої торгівлі товарами та послугами між Україною та Ізраїлем склав 907,3 млн дол. Позитивне для України сальдо зовнішньої торгівлі товарами та послугами з Ізраїлем у 2020 році становило 513,1 млн дол.

У січні 2019 року між Україною та Ізраїлем було підписано Угоду про вільну торгівлю товарами, яка набула чинності 1 січня 2021 року.

Нагадаємо, у липні президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Ізраїлю Іцхаком Герцогом. Зеленський висловив переконання, що Ізраїль та Україна поглиблюватимуть двосторонню співпрацю, а також лідери обох країн обговорили плани відкриття центрів високотехнологічного розвитку із залученням вчених та IT-фахівців у Києві та Єрусалимі.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація