Новий удар негоди: Україні сьогодні знову дістанеться порція снігу

Новий удар негоди: Україні сьогодні знову дістанеться порція снігу

Фото: УНІАН

Синоптики прогнозують сильні опади, що налипатимуть на дротах та деревах.

Сьогодні, 21 квітня, у південних, центральних та східних областях пройдуть дощі із мокрим снігом, зокрема опади очікуються на Дніпропетровщині та Харківщині, які ще не оговтались від попереднього снігопаду. 

Про це повідомляє ТСН. Ранок.

Синоптики знову прогнозують сильний мокрий сніг, що налипатиме на дротах та деревах, а також потужний поривчастий вітер. Суттєвого потепління на всій території України очікують лише з 26-го квітня.

На Одещині тим часом через балканський циклон - майже сотня знеструмлених населених пунктів, десятки повалених дерев та заблоковані снігом із три десятки автівок. Другу добу зимова погода не відпускає південний регіон. Сьогодні в області скасували заняття у школах та закрили кілька автовокзалів для виїзду рейсових автобусів.

Фото: Укргідрометцентр
 

У самій Одесі ситуація дещо стабілізувалася. На разі в місті йде дрібний дощ та плюсова температура, ожеледиці немає.

У південних та північних районах набагато все складніше. На київській трасі в районі населеного пункту Знаменка у бік Одесі утворився величезний затор, майже 15 кілометрів. Дорога частково заблокована снігом, а рух уповільнено через аварії на підйомі. Автівки пропускають лише однією смугою. Уночі рятувальники витягали зі снігового полону понад два десятки авто і на трасі Одеса-Кучурган. З вечора закрито рух для вантажівок і припинили роботу автовокзали. Поривчастий вітер наробив лиха в Болградському районі — повалив дерева та позривав навіть дахи в деяких приміщеннях. Світло у знеструмлених селах обіцяють дати вже до кінця дня. Тоді ж очікують, що циклон залишить область.

Повʼязані теми:

Наступна публікація