"Обіцяємо підтримку в захисті від агресії РФ": держсекретар США привітав з 30-річчям Незалежності України

"Обіцяємо підтримку в захисті від агресії РФ": держсекретар США привітав з 30-річчям Незалежності України

Фото: УНІАН

У США переконані, що демократична, успішна і безпечна Україна відповідає інтересам не тільки народу України, а й міжнародної спільноти.

Державний секретар США Ентоні Блінкен привітав українців з Днем Незалежності та наголосив, що протягом 30 років США підтримували Україну.

Свою заяву очільник американського Держдепу опублікував на офіційному сайті департаменту. 

"Від імені Сполучених Штатів Америки - найкращі побажання Україні у зв’язку зі святкуванням Дня Незалежності", – зазначив Блінкен.

Держсекретар нагадав, що 30 років тому Верховна Рада "зробила сміливий вибір на користь нового курсу України як незалежної, демократичної і суверенної держави, заснованої на європейських цінностях". За три десятиліття, що минули після цього історичного рішення, траєкторія руху України до її євроатлантичного майбутнього була чіткою, й український народ може пишатися своїми досягненнями. Блінкен також наголосив, що протягом усього цього періоду США підтримували українців:

"США твердо переконані, що демократична, успішна і безпечна Україна відповідає інтересам не тільки народу України, а й Сполучених Штатів та міжнародної спільноти. Ми й далі підтримуємо вас у зусиллях щодо реалізації ваших євроатлантичних цілей та захисту від агресії Росії".

Нагадаємо, 24 серпня, у 30-ту річницю незалежності України, у центрі Києва, на вулицях Хрещатик та Майдані Незалежності, відбувається святковий парад Збройних сил України. Подія розпочалася о 9:30, стежити за парадом можна онлайн.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація