"Обмінюємо старі гроші на нові": в Миколаєві розшукують шахрайку у масці, яка обікрала жінку

"Обмінюємо старі гроші на нові": в Миколаєві розшукують шахрайку у масці, яка обікрала жінку

Фото: pixabay.com

Підозрюваній загрожує штраф або обмеження волі до трьох років.

В Миколаєві розшукують шахрайку, яка обікрала літню жінку. Аферистка представилася працівником пошти і за вигаданою грошовою реформою "обміняла" купюри на підроблені.

Про це повідомили в ГУНП Миколаївської області.

До поліції звернулася 77-річна мешканка Миколаєва, яка стала жертвою шахрайських дій. Зі слів потерпілої, на вулиці вона зустріла незнайомку, яка представилась працівником пошти. Шахрайка розповіла, що розпочалась грошова реформа і потрібно обміняти старі купюри на нові.

Довірившись незнайомці, пенсіонерка запросила жінку додому, винесла 35 тисяч гривень та віддала їх їй. Аферистка дала потерпілій конверт із сувенірними купюрами та зникла.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 КК України "Шахрайство". Підозрюваній загрожує покарання від штрафу до обмеження волі до трьох років.

Прикмети зловмисниці: повної тілобудови, була одягнена у чорне пальто, чорну шапку та з темною сумкою у руках, на обличчі медична маска.

"Вкотре закликаємо вас частіше спілкуватись зі своїми літніми родичами, розповідаючи про те, що наразі обмін грошей в країні не проводиться. Правоохоронці вживають заходів задля розшуку зловмисниці, та просять бути пильними та не піддаватися на подібні провокації аферистів", - написали у поліції.

Нагадаємо, у Чернігові затримали 23-річного сумчанина, підозрюваного у телефонному шахрайстві. Шість родин за тиждень віддали йому 300 тисяч гривень після дзвінка з повідомленням про те, що родичі нібито потрапили у біду.

У Чернігові затримали телефонного шахрая

У Чернігові затримали телефонного шахрая

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація