Обшуки в Криму: прокуратура півострова відкрила провадження

Обшуки в Криму: прокуратура півострова відкрила провадження

Фото: Associated Press

Відомо про п'ять обшуків.

Прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження через обшуки у ніч проти 17 лютого в будинках кримських татар в анексованому Криму.

Про це повідомила пресслужба органу. 

Справи порушили за статтями "порушення недоторканності житла", а також "незаконне позбавлення волі". За ці незаконні дії передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років. Досудове розслідування здійснюватиметься ГУНП в АР Крим та м. Севастополя.

Своєю чергою, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що відомо про п'ять обшуків: два - в Бахчисараї, по одному - в містах Сімферополі та Білогорську, ще один - у селі Заповітне Советского району. За його словами, обшуки розпочалися о 04:00.

Крім того, він опублікував відео, у якому спільноти "Кримська солідарність" Ділявер Маметов розповідає, як російські силовики використовують світлові прилади, щоб заблокувати можливість відеофіксації своїх дій. Він наголосив, що обшуки є незаконними.

Як повідомлялося, про обшуки в Криму стало відомо 17 лютого. Як зазначили у "Кримській солідарності", окупанти навідалися до помешкань Абдулборія Махамадамінова, Азамата Еюпова, Тимура Ялкабова, Олега Федорова, Ернеста Ібрагімова, Ленура Сейдаметова та Яшара Шіхаметова. 

Новини України: російські силовики проводять масові обшуки в будинках кримських татар

Новини України: російські силовики проводять масові обшуки в будинках кримських татар

Повʼязані теми:

Наступна публікація