Обвал ринків в РФ. Після відкриття торгів індекси та рубль залишилися на критичному рівні

Обвал ринків в РФ. Після відкриття торгів індекси та рубль залишилися на критичному рівні

Фото: Getty Images

Курс рубля дещо укріпився.

Після відкриття торгів на Московській біржі 11 березня індекси демонструють незначне зростання, однак це не допомогло нівелювати різке падіння ринків. Російський рубль теж трохи зміцнився, але залишається на рекордно низькому рівні - 71,46 руб/дол.

Станом на 9:30 за київським часом показники РТС демонструють зростання на 20%, Мосбіржа – на 27%. Попри зростання на проміжку часу, індекси компаній залишаються на рекордно низькому рівні.

Що ж до акцій інших компаній: "НОВАТЕК" - мінус 23,5%, "Татнефть" - плюс 2,3%, "Сбербанк" - на тому ж рівні , "Газпромнафта" - плюс 2,14%, "Аерофлот" - плюс 1,44%, "Лукойл" - плюс 2%.

Тим часом нафта Brent після рекордного за 30 років обвалу дещо зросла: станом на ранок 10 березня її продають за 36,84 долара за барель.

Нагадаємо, у вівторок, 10 березня, російський ринок почав торги із сильного падіння: акції російських компаній з енергетичного сектора подешевшали на 10-15%. За півтори години російські нафтовики втратили 1,6 трлн рублів.

До цього 9 березня в РФ курс рубля різко пішов донизу через обвалення вартості ф'ючерсу на нафту марки Brent. До цього ОПЕК і Росія не змогли домовитися про збереження угоди щодо обмеження видобутку сировини. Після цього Саудівська Аравія вирішила знизити ціни на свої поставки і збільшити видобуток нафти.

Валютні стрибки: чому гривню вперше з нового року почало "лихоманити"

Валютні стрибки: чому гривню вперше з нового року почало "лихоманити"

Повʼязані теми:

Наступна публікація