Обвинуваченого в озброєнні "тітушок" на Майдані відпустили з СІЗО

Обвинуваченого в озброєнні "тітушок" на Майдані відпустили з СІЗО

Ростислав Заворотний з дружиною / Фото: УНІАН

Закінчився термін тримання його під вартою.

Сьогодні, 28 квітня, із Лук'янівського СІЗО Києва відпустили Ростислава Заворотного, який є одним із обвинувачених у справі про передачу зброї "тітушкам" під час подій Революції Гідності.

Про це повідомляє "5 канал".

"Сьогодні закінчується строк тримання його під вартою. Він нікуди не збирається тікати. Поїде додому, до родини, а завтра вранці буде в суді", – заявив адвокат обвинуваченого Сергій Войченко.

За версією слідства Заворотний разом з трьома колишніми міліціонерами в ніч проти 21 лютого 2014 року отримав зі складів МВС і передав молодикам більше 100 автоматів Калашникова і 50 тис. боєприпасів для них. Останні три дні Шевченківський суд Києва не зміг розглянути питання щодо обрання йому подальшого запобіжного заходу, оскільки захисники Заворотного постійно клопотали про відвід суддів. На думку обвинувачення, таким чином адвокати умисно затягували справу, аби дати можливість своєму підзахисному вийти з-за ґрат.

Раніше Заворотний вже виходив з-під варти у березні. Активісти наголошували, що Апеляційний суд Києва навмисно затягував справу і майже три місяці визначав її підсудність.

Повʼязані теми:

Наступна публікація