Очевидці розповіли жахливі подробиці отруєння дітей в харківському аквапарку

Очевидці розповіли жахливі подробиці отруєння дітей в харківському аквапарку

Фото: apartila.com

Батьки постраждалих оговтуються від шоку і пишуть заяви в поліцію.

Похід в аквапарк закінчився лікарняними ліжками для шістьох маленьких харків'ян і оглядами в медиків для ще кількох десятків людей. Постраждалі поволі приходять до тями після пережитого потрясіння та вимагають відповідальності від керівництва розважального центру, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Наталка пише заяву в поліцію просто під стінами лікарні, де опинилися двоє її синів, які прийшли в аквапарк відзначати день народження. Запах хлорки в приміщенні насторожив жінку ще на початку святкування. "Ми почали плавати, купатися, потім почали відходити вбік, бо нічим було дихати. Всі співробітники стояли з закритими обличчями – я зрозуміло, що щось сталося", - розповіла мама постраждалих дітей Наталка Неделько. За її словами, різкий хімічний запах швидко поширився аквапарком. "Там були маленькі немовлятка – у памперсах дітки! Дітей почали виводити потроху, почали приймати всі душ, а коли моїй дитині зовсім стало зле, ми почали викликати швидку", - каже вона.

Шестеро дітей опинились у реанімації після відвідування аквапарку в Харкові

Шестеро дітей опинились у реанімації після відвідування аквапарку в Харкові

Людей обурює, що жодної допомоги від адміністрації закладу вони так і не дочекалися. "Комп'ютер ввімкнений, а нікого нема. Я повертаюся, кажу: адміністратор де? Нікого нема. Гардеробні нам сказали: ну, напоїть діток молочком, форс-мажорні обставини", - каже мама іншої постраждалої дитини Зінаїда Антонюк. У постраждалих почався сильний кашель. "Кашель був до блювоти, жахливий. І дуже сльозилися очі. Їм було погано. Ти свою дитину тримаєш на руках, їдеш у швидкій, тебе трясе, лікарі незрозуміло що говорять, неясно, чим отруїлися", - розповіла про пережите Тетяна Ковальова.

Тепер свої запитання та претензії люди адресують до поліції. Правоохоронці вже порушили кримінальне провадження за статтею про невиконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей. Резонансну справа взяла на контроль обласна влада. Чиновники обурені тим, що адміністрація аквапарку не дозволяла взяти проби води з басейну, щоби з'ясувати речовину, котра потруїла дітей.

Сьогодні аквапарк працює у звичайному режимі, закривати його не стали. Але від коментарів у закладі відмовляються, посилаючись на те, що адміністрація пішла на вихідні. Оскільки керівництва немає на місці, навіть попри надзвичайну подію, журналістам порадили звернутися за коментарями в понеділок.

Кореспондент ТСН Марія Уманська

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація