Пункт пропуску "Каланчак" відремонтують за три тижні. Інспектувати роботи поїде президент

Пункт пропуску "Каланчак" відремонтують за три тижні. Інспектувати роботи поїде президент

Пункт пропуску "Каланчак" відремонтують за три тижні. Інспектувати роботи поїде президент

Фото: facebook/Юрій Гусєв

Спочатку КПВВ працюватиме в тестовому режимі.

Будівництво на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Каланчак" на адмінмежі з анексованим Росією Кримом мають намір повністю завершити до 10 листопада і почати його тестову роботу. А за п'ять днів на КПВВ з перевіркою приїде глава держави Володимир Зеленський.

Про це повідомив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв у своєму Facebook. 

"Від 10 листопада розпочнемо тестову експлуатацію КПВВ "Каланчак". І під час робочого візиту, запланованого на 15 листопада, президент України зможе відвідати і подивитися, як реалізовано його доручення щодо облаштування КПВВ", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, 23 жовтня посадовець разом із міністеркою у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксаною Колядою перевірив, як відбуваються будівельні роботи. Так, посадовці обговорили з представниками митної та прикордонної служб проблемні питання, зокрема, функціонування сервісної зони на адмінкордоні.

"Я дізналася про існування певної проблематики щодо неврегульованості законодавства під час отримання анкети-довідки, коли люди вперше звертаються за отриманням паспорта. Підніматиму на найближчому засіданні Кабміну це питання", наголосила Коляда.

Повне завершення будівництва КПВВ «Каланчак» планується вже зовсім скоро. Про це повідомив голова облдержадміністрації...

Опубликовано Юрій Гусєв Среда, 23 октября 2019 г.

Нагадаємо, ще рік тому, у вересні 2018-го, тодішній заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк заявив, що українські профільні міністерства планують до кінця року "майже з нуля" облаштувати два пункти пропуску на адміністративній межі з анексованим Кримом "Чонгар" та "Каланчак".

Повʼязані теми:

Наступна публікація