Очільник київської поліції розповів подробиці розслідування замаху на учасників АТО Осмаєва і Окуєву

Очільник київської поліції розповів подробиці розслідування замаху на учасників АТО Осмаєва і Окуєву

Фото: УНІАН

За словами Крищенка, підстрелений кілер досі перебуває у важкому стані.

У справі про замах на вбивство добровольців АТО Адама Осмаєва і його дружини Аміни Окуєвої є достатньо доказів для притягнення кілера до відповідальності, зараз слідство встановлює причини злочину та наявність російського сліду.

Про це заявив начальник столичного ГУ Нацполіції Андрій Крищенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ситуацію можна розкласти на дві складові: перша – це сам факт стрілянини, замах, завдання тілесних ушкоджень Осмаєву. Зловмисник ідентифікований. У тому, що він стріляв у потерпілих, у слідства немає сумнівів. У тому, що вони відстрілювалися і завдяки тому, що зловмисник був поранений, його і змогли затримати, сумнівів теж немає", - наголосив він, запевнивши, що для кваліфікації справи і притягнення до відповідальності стрільця матеріалів достатньо.

За словами Крищенка, друга складова злочину – те, як кілер потрапив до України, як він познайомився з Осмаєвим та Окуєвою, мотив його злочину та "інші подробиці, включаючи зброю".

"У нього ще важкий стан. Він коротко говорить, що хотів зробити подарунок. Ми переконані, що злочин пов'язаний із діяльністю Осмаєва та Окуєвої не тільки в останні кілька років, але і раніше", - розповів він, додавши, що основним мотивом скоєння злочину слідство вважає патріотичну діяльність добровольців АТО.

Також очільник київської поліції зазначив, що нині правоохоронці проводять масштабне розслідування щодо того, як кілер був легалізований в Україні, як він отримав паспорти, вивчають його пересування, "але поки про конкретні висновки говорити рано".

"Я дуже багато читав всяких конспірологічних теорій, але є сам факт стрілянини... Про всі ниточки до РФ ми зараз розповідати не будемо. Є дуже багато цікавих версій і напрямків роботи, які ми досліджуємо... Є зовнішні ознаки, які навіть доступні журналістам. Він приїхав із Росії, у нього багате кримінальне минуле, певні зв'язки… І навіть, якщо не буде встановлено, конкретними фактами не доведено, не підтверджено (наявність "російського сліду" – прим.ред.), то сам факт спроби вбивства двох осіб є. І російський слід на кваліфікацію злочину не впливає, чи не додає, не збавляє", - резюмував Крищенко.

Аваков заявив, що до замаху на життя Осмаєва причетні лідери Російської Федерації

Аваков заявив, що до замаху на життя Осмаєва причетні лідери Російської Федерації

Нагадаємо, стрілянина сталася 1 червня на столичному Подолі. Добровольці батальйону "Київ-2" Адам Осмаєв, якого в Росії звинувачували в підготовці замаху на президента Володимира Путіна, та Аміна Окуєва приїхали на інтерв'ю з начебто французьким журналістом. На зустрічі він дістав пістолет і поцілив в Осмаєва. Його дружина Аміна почала стріляти у відповідь із нагородної вогнепальної зброї та поранила нападника. За її словами, той виявився боягузом, і одразу здався.

Після нападу Нацполіція взяла під посилену охорону Осмаєва і Окуєву, яка повідомила, що замах на життя її чоловіка готувався не вперше.

Повʼязані теми:

Наступна публікація