Очільник розвідки розповів про три сценарії, які розробив Кремль для "повернення України"

Очільник розвідки розповів про три сценарії, які розробив Кремль для "повернення України"

Фото: Associated Press

У розвідці вважають, що вірогідність реалізації будь-якого з цих сценаріїв висока.

У Росії є три варіанти дій у 2019 році, щоб повернути Україну "в орбіту свого впливу" - від втручання у президентські та парламентські вибори до відкритої військової агресії.

Про це розповів голова Служби зовнішньої розвідки Єгор Божок в інтерв’ю Укрінформу.

Він заявив, що перед усіма російськими спецслужбами стоїть конкретне завдання - "закрыть украинский вопрос" у 2019 році. "Закрыть" означає повернути Україну в орбіту впливу Російської Федерації, пояснив Божок. "І зробити це настільки надійно, щоб "никаких цветных революций" в Україні більше ніколи не відбулося", - уточнив він.

За словами Божка, для цього у Кремлі розробили три сценарії розвитку подій.

"Перший — це реванш проросійських сил за підсумками президентських або парламентських виборів", - заявив Божок.

"У разі провалу проросійських або таких, що влаштовують Росію, сил на президентських виборах, буде застосовуватися другий сценарій, а саме – внутрішня дестабілізація чи так званий "контрольований хаос", щоб змусити Україну силою прийняти умови, які висуває Кремль", - додав він.

Третій сценарій - військова операція. "У разі неможливості застосування перших двох сценаріїв, у Кремлі не виключають відкритої військової агресії проти України", - повідомив керівник спецслужби.

У розвідці вважають, що вірогідність реалізації будь-якого з цих сценаріїв висока. "Вірогідність реалізації другого чи третього сценаріїв є дуже високою. Які плани у Путіна, не знає ніхто, крім самого Путіна", - підсумував Божок.

За його словами, головне завдання української Служби зовнішньої розвідки у 2019 році – не допустити будь-якого втручання Росії у внутрішньополітичні процеси України.

Нагадаємо, дослідження демонструють, що Росія втручається у всі найбільш значущі політичні події світу. Як "фабрика тролів" працює в Україні і США і що можна їй протиставити читайте у матеріалі ТСН.ua.

Кінець дружби з Кремлем: ВР проголосувала за припинення договору про дружбу та співпрацю

Кінець дружби з Кремлем: ВР проголосувала за припинення договору про дружбу та співпрацю

Повʼязані теми:

Наступна публікація