Очільник Запоріжжя не задекларував елітні автівки і витратив на подорожі більше, ніж заробив - ЗМІ

Очільник Запоріжжя не задекларував елітні автівки і витратив на подорожі більше, ніж заробив - ЗМІ

Фото: Facebook/Костянтин Бриль

Він також не вказав низку інших витрат.

Керівник Запорізької ОДА Костянтин Бриль не вказав у декларації п'ять елітних автомобілів, а також численні витрати на подорожі і кінний клуб.

Про це повідомляє bihus.info.

Національне антикорупційне бюро проводить розслідування щодо очільника Запорізької області. За даними детективів, чиновник не задекларував автомобілі Mercedes-Benz G 63 AMG, Mercedes-Benz SLK 200, Mercedes-Benz S 500, Mercedes-Benz Viano і Range Rover. 

Він також не відобразив у декларації вартісні поїздки за кордон з дружиною та трьома доньками. Вони були в Туреччині, Італії, Німеччині, Франції, Греції, Ізраїлі та інших країнах. Там вони зупинялися у вартісних готелях, а на послуги авіакомпанії 2016 року витратили близько 42 тисяч доларів. Річний дохід Бриля становить лише 10 тисяч доларів. 

Також голова ОДА володіє 0,4 га землі і будинком площею 540 метрів квадратних у Києві. До того ж він має два будинки у Переяславі-Хмельницькому загальною площею 189 метрів квадратних, але жоден із зазначених об'єктів нерухомості у деклараціях не з'являється. 

У НАБУ підозрюють, що Бриль з дружиною та дітьми є членами кінного клубу Butenko Stable, на що мають витрачати близько 160 тисяч гривень в рік. До того ж навчання наймолодшої доньки чиновника у "Новопечерській школі" мало обійтися йому у 10 тисяч доларів. Ані клуб, ані школа у декларації не вказані.

Нагадаємо, на початку липня президент Петро Порошенко задекларував понад 1 млн гривень відсоткового доходу від вкладів у Міжнародному інвестиційному банку (МІБ). 

Повʼязані теми:

Наступна публікація