Одесити почали збір коштів для вдови і донечки застреленого проросійським бандитом поліцейського

Одесити почали збір коштів для вдови і донечки застреленого проросійським бандитом поліцейського

Фото: ТСН

Сергій Пригарін дістав одразу п’ять куль і не зміг вижити.

Одесити збирають кошти на допомогу родині загиблого поліцейського Сергія Пригаріна. Дільничний загинув у стрілянині в центрі міста напередодні вдень, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Злочинець випустив у правоохоронця 5 куль, пораненого копа встигли довезти  до реанімації, однак урятувати не змогли – важке поранення легень виявилося несумісним з життям. Загиблому було 27 років, у нього залишилися дружина та 2-річна донька.

В лікарні помер поліцейський, що був поранений напередодні під час стрілянини в Одесі

В лікарні помер поліцейський, що був поранений напередодні під час стрілянини в Одесі

Убивця поліцейського Валентин Дорошенко – особа, давно і скандально відома в Одесі стійкими проросійськими поглядами, участю в  заворушеннях. "Дорошенко був близький до партії "Родіна" Ігоря Маркова і брав участь у всіх його заходах. Характером психопатичним і шизофренічним, цю людину могли зупинити дуже давно, на нього дуже багато заяв було в міліцію", - твердить громадський діяч Владислав Сердюк. Після трагедії 2 травня 2014 року активіст так званого Куликового поля зник з Одеси та перебував у розшуку. Проте деякі сусіди кажуть, що бачили його у власному будинку. "Проходив, інколи. На сходах привіталися по-сусідськи – і все. Я навіть не знала, як його звати – до вчорашнього дня", - каже сусідка Наталія.

 Трагедія збурила усю Одесу: на людній вулиці серед білого дня озброєний чоловік холоднокровно розстрілює поліцейських. Через дорогу від будинку – школа. На щастя, вона закрита нині через кір, бо одна з куль влучила у вікно  класу. Стріляв зловмисник із саморобного кулемета-пістолета, сам виготовляв і набої – у підвалі його квартири виявили  цілу майстерню-зброярню. "Крім того, безпосередньо на Дорошенко знаходилася сумочка, в котрій було чотири осколкових гранати", - розповів начальник ГУ Нацполіції в Одеській області Дмитро Головін. Застосувати гранати зловмисник не встиг, бо його застрелили правоохоронці з групи підкріплення. А от щоби вбити свого поплічника часу в Дорошенка вистачило – нібито за те, що той намагався попередити кровопролиття. "Цей його спільник заважав йому, намагався перешкодити застосовувати зброю. Він відмахнувся і зробив декілька пострілів, один влучив у серце", - розповів речник керівника обласної поліції Руслан Форостяк.

У поліції пояснюють, що група правоохоронців виїхала за викликом на звичайну побутову сварку, тому поліцейські вийшли з машини навіть без бронежилетів. "Якби була інформація, що в нього є зброя чи про його можливі наміри, то, звичайно, туди б виїхала посилена група штурмова, це ж зрозуміло", - наголосив Форостяк. Однак цим поясненням вірять не всі. "У мене дуже великі сумніви, що зараз керівництво поліції говорить усю правду. Жертв можна було уникнути. Якби співробітники поліції виконали все, що треба по інструкції, то мабуть, такого не було, а у нас, як завжди", - припустив Сердюк. Водночас двох затриманих чоловіків визнали непричетними до трагічних подій і відпустили, проте їхні зв’язки із вбитим бандитом ще перевіряють. 

Кореспондент ТСН Олена Черняєва

Повʼязані теми:

Наступна публікація